Marta Arpini

Marta Arpini Pocket Orchestra

  • InJazz session

Kleurrijke, semi-akoestische jazz

Componist, zangeres en gitariste Marta Arpini is geen onbekende in inJazz. Haar Pocket Orchestra ontstond in 2021 in de opnamestudio, als verlengstuk van haar al lang bestaande semi-akoestische kwintet. Met dat project, genaamd Forest Light, trad ze op tijdens inJazz 2020, “the live stream edition”.

Voor haar nieuwe album, I Am a Gem, wilde Marta de line-up uitbreiden en meer kleuren in het palet integreren, "mijn muziek een nieuw kledingstuk geven", zoals ze het zelf zegt. "Nu kan ik niet wachten om de kans te krijgen om het ook op het podium te nemen, om allemaal samen op te treden en het album met zijn volledige arrangementen en geluiden te presenteren."

Marta Arpini komt oorspronkelijk uit Crema (Italië) en woont in Amsterdam. Ze studeerde jazzzang (bachelor) aan Civici Corsi di Jazz in Milaan, waar ze in 2017 met het hoogste cijfer afstudeerde. Tegelijkertijd studeerde ze Moderne Literatuur aan de Università Statale degli Studi di Milano. Marta specialiseerde zich in jazzzang met een masterprogramma aan het Conservatorium van Amsterdam (2017 – 2019).

Marta Arpini - zang, composities, arrangementen, elektrische gitaar
Massimo Imperatore - elektrische gitaar, akoestische gitaar
Adrian Moncada – piano, synth
Mauro Cottone – bas
Giacomo Camilletti - drums, percussie
Līva Dumpe - zang
Sanne Huijbregts – zang, kalimba's, xylofoon, percussie
Ketija Ringa-Karahona – fluit
Jessie Breve - basklarinet
Charalampos Chronis – trombone