Proef2

New Music NOW Files

Voor compositieregeling New Music NOW Files werden eind 2021 26 aanvragen gehonoreerd en in mei 2022 nog eens 20 aanvragen.

Bij de compositieregeling New Music NOW Files kunnen componisten aanvragen voor het maken van een (kleinschalige) nieuwe compositie en de audiovisuele productie daarvan.

Een onafhankelijke jury bepaalde de keuze uit de aanvragen, binnen het beschikbare budget. Voor compositieopdrachten in de ‘klassieke hedendaagse muziek’ is een totaalbudget van 350.000 euro beschikbaar gesteld door het ministerie van OCW en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Hierdoor konden 26 aanvragen worden gehonoreerd. In mei 2022 zegde het ministerie 250.000 euro extra steun toe voor deze regeling, waardoor nog eens 20 aanvragen konden worden gehonoreerd.
Per aanvraag kon maximaal 13.750 euro worden aangevraagd. Klik hieronder om onder anderen de volledige beschrijving van de regeling en de deelnamevoorwaarden te downloaden als zip-bestand.

De aanvraagperiode is op 7 september gesloten. Bekijk hier de lijst van 26 aanvragen die eind 2021 werden gehonoreerd en bekijk hier de lijst van 20 aanvragen die in mei 2022 werden gehonoreerd.

New Music NOW publiceerde onlangs een interview met Esther Gottschalk, bedenker van New Music NOW Files en directeur van Dutch Composers NOW. Klik hier om naar dit interview te gaan.