Vier de muziek en steun de makers!

Samen promoten we het maken, spelen en delen van nieuwe muziek.

Muziekorganisatie: word netwerkpartner van New Music NOW!

Samen promoten we het maken, spelen en delen van nieuwe muziek.

New Music NOW werkt daarom samen met iedereen die zich hier actief voor inzet; ensembles, orkesten, podia, festivals, uitgevers, labels, media, online platforms, fondsen en koepelorganisaties.

We nodigen jou, als pleitbezorger van nieuwe Nederlandse muziek, van harte uit om mee te doen. Als netwerk partner kun je:

  • Jouw organisatie profielpagina aanmaken
  • Jouw projecten met Nederlandse componisten delen met een groeiend internationaal netwerk van muziekliefhebbers, professionals en beleidsmakers.
  • Je vindbaar en zichtbaar profileren als pleitbezorger van eigentijds gecomponeerde muziek voor ruim 30.000 nieuwemuziekliefhebbers.
  • Je kunt het label van New Music NOW in je eigen media gebruiken.
  • Deelnemen aan de jaarlijkse Dag van de Componist. Datum volgende editie: 15 juni 2024.

Neem contact op met office@newmusicnow.nl om je aan te melden als netwerkpartner en/of om mee te doen met de Dag van de Componist.

Professioneel componist: word lid van Nieuw Geneco!

Nieuw Geneco is de Nederlandse beroepsvereniging van componisten en initiatiefnemer van New Music NOW. Met meer dan 333 aangesloten componisten maken we ons sterk voor de artistieke en zakelijke belangen van componisten, die actief zijn in het breed geschakeerde werkterrein van de klassieke, moderne, hedendaagse, geïmproviseerde, elektronische, kunst- en wereldmuziek.

Je als componist aansluiten bij Nieuw Geneco betekent deel uitmaken van een groot netwerk van muziekprofessionals, in binnen en buitenland. Samen hebben we een stevige stem in de lobby voor een toekomstbestendig compositieklimaat in Nederland. Zo versterk je jouw positie als maker en blijf je zichtbaar.

Leden van Nieuw Geneco hebben extra presentatie mogelijkheden op New Music NOW. Lees hier meer over de voordelen van het lidmaatschap.

Doneren & belastingvoordeel

Stichting Dutch Composers NOW (de organisatie achter New Music NOW) is een culturele ANBI stichting en giften zijn dan onder voorwaarden aftrekbaar. Omdat Dutch Composers NOW een culturele stichting is, mogen de aftrekbare bedragen met 25% verhoogd worden. Voor periodieke giften (ten minste 5 jaar) geldt geen drempel of maximumbedrag. Voor een gewone (eenmalige) gift geldt (voor alle gewone giften bij elkaar) een drempelbedrag van 1% van het drempelinkomen met een minimum van EUR 60; en niet meer dan 10% van het drempelinkomen.