Freedom Songs
Freedom Songs

New Music NOW is het online platform voor nieuwe muziek

New Music NOW is een dedicated componist-gedreven muziekplatform, dat alle informatie over nieuwe muziek op één plek biedt. Samen met het hele muzieknetwerk bouwt New Music NOW aan een groeiende community van liefhebbers en geïnteresseerden rond het werk van Nederlandse componisten van nu.

New Music NOW

New Music NOW is het collectieve propagandabureau van de nieuwe muziek en promoot het maken, spelen en delen van nieuwe Nederlandse muziek.

Doel is zoveel mogelijk airplay te genereren voor componisten en exploitatiemogelijkheden te vergroten. Dit doen we samen met het hele Do-It-Together netwerk van componisten, uitgevers, programmeurs, podia, festivals en muziekliefhebbers. Buma Cultuur is daarin een cruciale partner. New Music NOW is een onafhankelijke stichting en een initiatief van Nieuw Geneco (Genootschap Nederlandse Componisten).

Dag van de Componist

Met de jaarlijkse Dag van de Componist wil New Music NOW de waarde en het plezier van nieuwe muziek tonen en de componisten van die muziek huldigen. Het festival toont dat nieuwe muziek veelzijdig is en niet alleen in concertzalen en theaters klinkt, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in parken, clubs en in huiskamers. Een landelijke Dag van de Componist is in Europa uniek.

De 3e editie op 15 juni 2024

https://newmusicnow.nl/dagvandecomponist

New Music Network

Samenwerken aan collectieve propaganda van de nieuwe muziek 

Het vormen van een samenwerkend netwerk versterkt de nieuwe muziek, gezamenlijk hebben we een grotere slagkracht. Het publiek voor nieuwe muziek is groter dan we denken! Samen kunnen we een doorbraak realiseren. Meerwaarde in bundeling van aandacht, zichtbaarheid creëren op radio, tv, online en live, meer traffic naar concerten, festivals, diversiteit laten zien van wat er allemaal gebeurt, doorbouwen aan positief imago en breder publieksbereik van de nieuwe muziek. 

In samenwerking met alle betrokken componisten, uitgevers, musici, podia, festivals versterken we elkaars promotie, o.a. door middel van cross posting, inzet van ieders eigen websites, nieuwsbrieven en kanalen en onderlinge verwijzing en aanbevelingen. Netwerkpartners zijn oa. componisten / Nieuw Geneco, uitgevers, Buma Cultuur, fondsen, media partners, festivals, ensembles, koren, orkesten, opera, zalen en koepelorganisaties.

New Music Media

New Music NOW heeft een eigen gespecialiseerde productie-unit voor registraties van concerten en live-streams. Van ASKO en Klang tot Soft Machine; van Koor Biennale tot IVC; van November Music tot Dag in de Branding; van klein tot groot.
Neem contact op over de mogelijkheden met Jos Eilert