Sanne En Martin
Sanne Rambags en Martin Fondse, foto: Foppe Schut

New Music NOW stimuleert het maken, spelen en delen

New Music NOW is het collectieve propagandabureau voor de nieuwe muziek en zet zich in voor het maken, spelen en delen van nieuwe muziek. Dit doen we samen met ons Do-It-Together Netwerk van alle spelers die actief zijn in de nieuwe muziek. In de afgelopen twee jaar heeft New Music NOW zich weten te onderscheiden als een opvallend netwerk, festival en platform en daarmee een belangrijke positie verworven in het landschap van de nieuwe muziek. Zo bouwen we aan een groeiende beweging en community rond nieuwe muziek. En nemen voortdurend het voortouw. En wat er dan gebeurt, als componisten, musici, muziekliefhebbers, kenners en professionals en toegewijde media de krachten bundelen is enorm aanstekelijk! Met een heldhaftig team en een enorme gezamenlijke krachtsinspanning van het Do-It-Together-netwerk heeft New Music NOW al veel bereikt; met de Dag van de Componist, het platform New Music NOW, vele compositieopdrachten, uitvoeringen, streaming en uitzendingen.

Platform New Music NOW

Het online platform newmusicnow.nl geeft het publiek muzikale inspiratie met agendatips, muziekvideo’s, interviews en playlists. Ook is er een overzicht te vinden van alle partijen die zich met nieuwe muziek bezighouden: van componisten tot musici en ensembles, van producerende partijen tot podia en festivals.

Dag van de Componist

Met de jaarlijkse Dag van de Componist viert Nederland het belang, de waarde en het plezier van nieuwe muziek. Het landelijke festival toont dat nieuwe muziek veelzijdig is en niet alleen in concertzalen en theaters klinkt, maar ook vanaf klokkentorens, op straat, in parken, stations en in huiskamers. Met meer dan 150 activiteiten in meer dan 15 steden is de Dag van de Componist als festival uniek in de wereld. De Dag van de Componist vindt jaarlijks plaats op en rond de derde zaterdag van juni. 

De 3e editie op 15 juni 2024

https://newmusicnow.nl/dagvandecomponist

New Music Network

New Music NOW vormt een Netwerk met iedereen die zich vol overgave inzet voor de nieuwe muziek. 

Door als nieuwe muzieksector de krachten te bundelen, bouwen we aan een sterkere aanwezigheid in de publieke ruimte en een groeiende muzikale gemeenschap. Niet alleen hebben we samen meer slagkracht voor het bereiken van nieuw publiek, de samenwerking tussen zeer uiteenlopende organisaties leidt bovendien tot nieuwe artistieke perspectieven, kansen voor talent en verrassende wegen om de horizon van ons publiek te verbreden. Samen met een groeiend en wijdvertakt netwerk bouwen we aan de verankering van nieuwe muziek in de diverse steden en regio's, en samen creëert New Music NOW meer airplay voor nieuwe muziek op radio, tv en streamingplatforms. 

Netwerkpartners zijn oa. componisten, uitgevers, rechtenorganisaties, fondsen, media partners, festivals, ensembles, gezelschappen, koren, orkesten, opera, zalen en koepelorganisaties.

New Music Media

New Music NOW heeft een eigen gespecialiseerde productie-unit voor audiovisuele producties en concertregistraties en live-streams. Van Asko|Schönberg en Klang tot Soft Machine; biennales, concoursen en showcases, concerten en interviews voor November Music of de registratie met meer dan 10 camera's van een grootse muziektheaterproductie voor Dag in de Branding.