Louise Van Den Heuvel, Werend Van

Dishwasher_

  • InJazz session

Jazz voor de non-jazzbelievers

De drie Dishwashers_ komen uit Gent (België) maar bassist Louise en drummer Arno leerden elkaar kennen tijdens hun bachelorstudie aan het Conservatorium Maastricht, dat wordt beschouwd als het meest internationale conservatorium van Europa. Na contact met saxofonist/synthesist Werend, begonnen ze te jammen en gratis improvisatieconcerten te geven, wat uiteindelijk leidde tot Dishwasher_.

"We zijn net voor de pandemie begonnen, zoals een maand eerder", zegt Louise. “In het begin konden we elkaar niet zo vaak ontmoeten als we wilden. In plaats daarvan hadden we veel tijd om muziek te schrijven en zelf te experimenteren. Deze experimenten werden naar de repetitie gebracht, wat geweldig was.”

“Dishwasher is een samensmelting van veel dingen. We bewonderen computer geproduceerde muziek zoals Aphex Twin, Squarepusher, maar zijn ook beïnvloed door de jazzgrootheden. We houden van muzikanten en bands die verschillende genres samensmelten tot één coherent ding: STUFF., Niels Broos x Jamie Peet, Frank Zappa, Smandem – om er maar een paar te noemen.”

Line-up

Louise Van Den Heuvel | bas
Werend Van Den Bossche | saxofoon, synthesizer
Arno Grootaers | drums