Sanne Huijbregts

Sanne Sanne

  • InJazz session

Vocale folkjazz

Bekroonde zangeres, vibrafonist en componiste Sanne Huijbregts is geen onbekende in inJazz. Met haar melodieuze, inventieve en soms ronduit eigenzinnige songstructuren doet ze het publiek versteld staan. We zijn blij dat ze haar gloednieuwe kwartet presenteert op inJazz 2022. Als ze beschrijft hoe ze op dit punt is gekomen, vermeldt ze niet alleen de zware strijd tijdens de pandemie.

“De zoektocht naar dit project was een lange weg. Ik ben mezelf gaan ontwikkelen als onder andere percussionist. In het voorjaar van 2021 waren mijn nieuwe composities klaar voor een project en ben ik voorzichtig met wat mensen gaan spelen. Bij repetitie nr. 1, het was duidelijk – dit is mijn band, dit zijn mijn mensen. Niet alleen omdat het ontzettend goede muzikanten zijn, maar ook omdat ze mij en mijn geluid 100% begrijpen.”

Gevraagd naar haar nieuwe muziek, haalt Sanne haar manager aan: “Hij gebruikt de term ‘vocal folk jazz’. Ik heb het zo verwoord: 'Een samensmelting van mijn inspiratiebronnen Becca Stevens, Laura Mvula, Bon Iver, de Punch Brothers, Radiohead en nog veel, veel meer, met een mix van gezamenlijke zang, percussie, altviool, bas en drums, waarbij de verhaal van elke compositie staat voorop, en de asymmetrische gelaagdheid houdt je wakker.' Maar misschien is dat precies de definitie van 'vocale folkjazz'."

Sanne Huijbregts – zang, vibrafoon
Roosmarijn Tuenter – zang, altviool
Pat Cleaver - bas, zang
Jeroen Batterink – drums, zang