Artwork Dag Van De Componist

Zes stadscomponisten op de Dag van de Componist

De Dag van de Componist 2023

Opvallend nieuw dit jaar op de Dag van de Componist op 17 juni 2023 is het aanstellen van zes Stadscomponisten voor één Dag. Voor één dag, natuurlijk bedoeld als impuls voor de stad om een stadscomponist aan te stellen voor élke dag!

Want vele steden kennen een stadsdichter, stadsfotograaf, maar er zijn nog maar weinig stadscomponisten. Terwijl in de visie van New Music NOW elke culturele stad een stadscomponist verdient. Stadscomponisten werken voor en mét de stad en leggen nieuwe verbanden tussen hun werk en de muziek in de stad.

Stadscomponisten zijn: Meriç Artaç (Amsterdam), Noëmi Schermann (Amersfoort), Lucas Wiegerink (Arnhem), Bart van Dongen (Den Bosch), Jan-Peter de Graaff (Den Haag) en Jonás Bisquert (Utrecht).

Zij maakten elk een stadslied of stadscompositie, als muzikale ode aan hun stad. Deze wordt op zaterdag 17 juni op het station tot klinken gebracht, samen met musici en zangers uit de stad. Gratis toegankelijk voor iedereen. 

Klik hier voor de tijden van de stationsconcerten

Stadsliederen

Klik hier voor het stadslied van Amersfoort
Klik hier voor het stadslied van Arnhem

Klik hier voor het stadslied van Den Haag


Lees de interviews 3

Van de stadscomponisten uit Amsterdam, Amersfoort, Arnhem


en deze ook 3

Van de stadscomponisten uit Den Bosch, Den Haag, Utrecht

Ga mee met de trein of check de livestream

Meer informatie

17 jun 2023

fotoverslag

Optredens in de trein

New Music NOW Express

Tijdens de Dag van de Componist op de New Music NOW Expresstrein reisden we van Amsterdam naar Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Utrecht. […]

Lees meer

Kijk terug

Livestream en concertregistraties

De Dag van de Componist 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 van 09.00 - 20.00 uur draaien de audiovisuele teams van New Music NOW de hele dag op volle toeren. Alle […]

Lees meer