Christina Viola Oorebeek & Cecilia Arditto
Intercity Sessions
Tesla's plasmalamp, extremen in licht en geluid, telefoonfrequenties en alledaagse dozen zijn de inspiratiebron voor de nieuwe composities die Ensemble Modelo62 presenteert in ‘Intercity Sessions’. Het ensemble duikt het laboratorium in met vier componisten: Maurizio Tedde (Italië) en Sól Ey Sigurjónsdóttir (IJsland) zijn afgestudeerd tijdens de pandemie. Christina Viola Oorebeek en Cecilia Arditto hebben al een aanzienlijke carrière achter de rug.
Een plasmabal - een neonlamp waarin je de elektrische lading ziet springen - was de inspiratiebron voor Neon Study #1 ~ripple lights~ van Christina Viola Oorebeek. Zij vertaalde deze 'bliksem in een lamp' naar geluid door in te zoomen op de bewegende gloeidraden in slow motion.
Maurizio Tedde is gefascineerd door toevallige interferenties van radio- en telefoonfrequenties, waardoor je soms flarden van andere gesprekken, muziek of ruis opvangt. In Venus Station komen deze interferenties tot leven als fragiele en broze geluiden.
De akoestiek van alledaagse voorwerpen en materialen intrigeert Cecilia Arditto al jaren. In Boxes vervormt ze het geluid van instrumenten en versterkers met de akoestiek van kartonnen dozen, piepschuim dozen en metalen kisten.
Light Again is een stuk voor ensemble, lampen en microfoons van de multi-sensorische kunstenaar Sól Ey. Zij zoekt naar uitersten in licht en donker, geluid en stilte, beweging en stilstand.