Screenshot 2023 06 22 At 1158 13
Calefax op NPO klassiek
za
17
jun

Luister terug

Dag van de Componist 2023 op NPO Klassiek

De Dag van de Componist 2023

Op zaterdag 17 juni staat de programmering van NPO Klassiek in het teken van de Dag van de Componist. Verslaggever en presentator Beitske de Jong reist de hele dag mee op de New Music NOW Express. Als reizende reporter doet zij voor de NTR verslag van de feestelijke programmering in de trein en op de stations.

Beitskedejong Fb
Beitske de Jong

De Ochtend

In de Ochtend, gepresenteerd door Hans Smit, is er onder meer een telefonisch interview met de stadscomponist van Arhem, Lucas Wiegerink.

Musica Religiosa

Musica Religiosa wordt gepresenteerd door Elsbeth Gruteke en die zal in het kader van de Dag van de Componist muziek draaien van Nederlandse componisten.

Een goedemorgen met...

Componist Max Knigge presenteert op de 'Dag van de componist' Een goedemorgen met...

De Muziekfabriek

Heeft op de Dag van de Componist een thema uitzending 'roze zaterdag'. In de uitzending is er onder meer een optreden van Francis van Broekhuizen.

Zaterdag Matinee

De Zaterdag Matinee, gepresenteerd door Hans Haffmans, is 14.00 tot 17.00 uur live vanuit de studio in Hilversum met optredens en gasten. De optredens en gasten zijn ook rechtstreeks te zien via onze livestream.

Van 14.00 tot 15.00 uur is componist Jan-Peter de Graaff te gast in de studio en speelt de vijf rietblazers van het Calefax Quintet werken van Jan-Peter de Graaf en Willem Jeths

Van 15.00 tot 16.00 uur is Celia Swart te gast bij Hans Haffmans In dit uur spelen de rietblazers van het Calefax Quintet een speciaal stuk gebaseerd op werk van Paulien Cornelisse en verder werken van Kinan Azmeh (arrangement Raaf Hekkema)

Van 16.00 tot 17.00 uur is Bram Kortekaas te gast en speelt het accordeonist Vincent van Amsterdam en violiste Tosca Opdam werken van Bram Kortekaas, Bianca Bongers, Heather Pinkham en Jesse Passenier.

Podium

Het programma Podium- gepresenteerd door Wouter Pleijsier komt van 17.00 tot 19.00 uur ook live vanuit de studio in Hilversum met gasten en optredens. Ook weer te volgen via onze livestream.

Van 17.00 tot 18.00 uur is componist Jesse Passenier te gast en speelt pianist Antonii Baryshevskyi werken van Theo Loevendie, Guus Janssen en Maxim Shalygin.

Van 18.00 tot 19.00 uur is Calliope Tsoupaki te gast en spelen celliste Maya Fridman en pianist Antonii Baryshevskyi werken van Calliope Tsoupaki en Saskia Venegas.

Voorafgaand aan de Dag van de Componist gaat Podium de hele week bellen met componisten die hun favoriete Nederlandse componist laten horen en daar een toelichting over geven.

Vrije Geluiden

Het programma Vrije Geluiden - gepresenteerd door Aad van Nieuwkerk komt van 23.00 tot 24.00 uur live uit Tivoli Vredenburg en verzorgt de afsluiting van de Dag van Componist met gasten en impressies.


Videoverslagen 7

The description of the block
  • Saskia Venegas Aernouts
  • Calliope Tsoupaki
  • Maxim Shalygin
  • Theo Loevendie
  • Guus Janssen
  • Bram Kortekaas
  • Bianca Bongers
  • Heather Pinkham
  • Jesse Passenier
  • Celia Swart
  • Jan-Peter de Graaff