Bram Cover.jpg

Bram Kortekaas

Componist

Bram Kortekaas (Amsterdam, 1989) studeerde compositie bij Willem Jeths en Wim Henderickx aan het Conservatorium van Amsterdam, en politicologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit van Kopenhagen.

Verschillende van zijn composities zijn geïnspireerd door zijn achtergrond als politicoloog. Zo zette hij in Voetnoten bij de menselijke komedie: Mijmeringen van Arnon Grunberg, in opdracht van de NTR ZaterdagMatinee, de columns van Arnon Grunberg uit de Volkskrant op muziek. Dit nieuwe werk werd in oktober 2017 in première gebracht door het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor onder leiding van Karel Mark Chichon.

Eerder in 2017 schreef hij in opdracht van het Koninklijk Concertgebouworkest Leonard Bernstein, Security Matter – C, een werk voor blaaskwintet en zangeres Carina Vinke op teksten uit Bernsteins FBI-dossier.

Voor hetzelfde orkest schreef hij Notenkraker's notulen, een werk voor sopraan en orkest op tekst van Lex Bohlmeijer, geinspireerd op het debat uit 1970 tussen de Aktie Notenkraker en het Concertgebouworkest. Notenkraker's notulen werd in 2022 door het Concertgebouworkest uitgebracht op de cd Horizon 10