Arifa Danubian Voyage 1 768x486
vr
26
mei

Danubian Voyage

Arifa, Oranjewoudfestival

De Donau, de op één na langste rivier van Europa, ontspringt in het zuiden van Duitsland en mondt bijna drieduizend kilometer oostwaarts uit in de Zwarte Zee. Duizenden jaren lang werd het gebruikt als toegangspoort en handelsroute. De natuurlijke verbinding tussen Oost en West die de Donau symboliseert, maakt Danubian Voyage een perfecte metafoor voor dit nieuwe project van Arifa, tevens hun vijfde album.

In Arifa’s muziek vloeien Oost en West naadloos in elkaar tot een wervelende amalgaam. Oude muzikale tradities uit het Midden-Oosten en de Balkan worden vermengd met jazz en hedendaagse geïmproviseerde muziek.

Het Amsterdamse kwartet is internationaal in zowel achtergrond als reikwijdte. Kaval-speler Zhivko Vasilev uit Bulgarije en cellist Bence Huszar uit Hongarije zijn relatieve nieuwkomers bij Arifa, terwijl de uit Duitsland afkomstige pianist Franz von Chossy al vele jaren deel uitmaakt van de groep. Sjahin During, de leider van de band, is op zichzelf al een culturele hybride, met een Nederlandse vader en een Turkse moeder.

Spelers ARIFA
Zhivko Vasilev, kaval (BG)
Bence Huszar, cello (HU)
Franz von Chossy, piano (DE)
Sjahin During, slagwerk (TR/NL)

    • Proeftuin Podium, Oranjewoud

Meer tip 8

op het Oranjewoudfestival

    • Oranjewoudfestival