Trein

Meld je aan voor de Dag van de Componist

Doe mee

De voorbereidingen voor de tweede editie van de Dag van de Componist, die op 17 juni 2023 plaatsvindt, zijn alweer in volle gang! Benieuwd wat deze keer onze grootse plannen zijn? Bekijk de diapresentatie hieronder! Heb je zelf al ideeën voor activiteiten in het kader van de Dag van de Componist 2023? Klik op de link hieronder om naar het aanmeldformulier te gaan. Alle ideeën zijn welkom, samen maken we er weer een geweldig feest van!

Trein

We reizen dit keer met een eigen trein, de New Music Now Express, het land door, en creëren daarmee de grootste compositie-trein ooit. Als een ware compositie estafette trekt de muziek van stad naar stad. De trein stopt op verschillende stations: in Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Utrecht. Op elk station bouwen we een feestje, een muzikale ontmoeting met kinderen, musici en voorbijgangers. Op het station komt iedereen samen voor het vers gecomponeerde Stadslied door de Stadscomponist van de Dag. Koren, muziekverenigingen en muziekscholen leerlingen doen mee. Vanaf het station is er een vrolijke muziek optocht naar programma in de stad. Terwijl de trein weer verder trekt, op naar de volgende muziekstad. Mobiele teams componeren in de NS treinen, en brengen een vrolijke noot voor de reizigers en meteen ook een muzikale oppepper voor het NS personeel. Zo trekt de Dag van de Componist een spoor van nieuwe muziek door het land. 

Netwerkmeetings

Om deelnemende organisaties op de hoogte te houden en om zelf op de hoogte te blijven van alle plannen, houden we elke maand een online netwerkmeeting. De planning vind je hieronder. Wil je de meetings bijwonen? Stuur een bericht naar office@newmusicnow.nl.

  • Woensdag 5 april -12.00 uur
  • Woensdag 3 mei - 12.00 uur
  • Woensdag 7 juni - 12.00 uur


Terugblik

Dag van de Componist 2022

Bekijk hieronder de terugblik op de eerste editie van de Dag van de Componist op 18 juni 2022!

De Dag van

Succesvolle eerste editie

Eindverslag

Het was een stralende feestelijke Dag van de Componist! Met enorme media exposure, uitbundige onthulling van de Grootste Grafische Partituur van Utrecht Centraal Station, door […]

Lees meer

Lees verder

Dag van de Componist 2023 -

Digitale knipselkrant

Er is volop media aandacht voor de Dag van de Componist. Vrijwel alle landelijke kranten en diverse lokale media richten hun blik op de componisten […]

Lees meer