446301 Guzman Calzada Bart Grietens 39 55113e Original 1664969531

Guzmán Calzada Llorente

Guzmán is een componist, gitarist en sound designer van Uruguayaans-Spaanse afkomst.

De veelzijdige muzikant Guzmán Calzada Llorente (27) is een componist, gitarist en sound designer van Uruguayaans-Spaanse afkomst. Nadat hij zijn bachelor muziek aan de staatsuniversiteit van Uruguay had afgerond, koos hij voor een (master)studie sonologie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Sindsdien is hij als respectievelijk universitair docent en onderzoeksmedewerker aan beide instituten verbonden.

Als geluidskunstenaar en componist heeft Guzmán zich intensief verdiept in de ruimtelijke werking van geluid. De stukken die daaruit voortvloeiden waren te horen op tal van concerten en festivals in Europa en Zuid-Amerika. Ook heeft Guzmán een grote interesse in oude muziek en laat zich hier graag door inspireren voor zijn eigen composities.

Bovendien is hij als componist, gitarist, arrangeur en producer ook betrokken geweest bij vele projecten van Zuid- en Midden-Amerikaanse volksmuziek. In Nederland speelt hij gitaar in Amaltea, een akoestische folkband die de intimiteit van een strijktrio vermengt met Latin, folk en popmuziek.