Peax
foto: Maarten Corbijn
za
28
jan

Ties Mellema & Barry Jurjus.

Vier keer nieuw, deel 2

Nieuw Geneco & New Music Now

New Music Now organiseert in samenwerking met Nieuw Geneco, VPRO Vrije Geluiden en Splendor een bijzondere concertserie onder de titel 'Vier keer nieuw' Nederlandse componisten/ uitvoerders brengen nieuwe composities voor een live publiek. De concerten zijn via een live-stream te volgen en diezelfde avond nog uitgezonden via Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Nieuw Geneco, Vrije Geluiden en Splendor en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW; en van NPO Klassiek.

In de tweede aflevering op zaterdag 28 januari staan de nieuwe composities van PEAX centraal. PEAX is ontstaan als multi-stilistisch cross-over ensemble met componist-saxofonist Ties Mellema en percussionist/drummer Barry Jurjus.
PEAX integreert alle muziek die Barry en Ties in hun meer dan 20-jarige carrière als klassieke en cross-over musici is bijgebleven. Hun inspiratie komt van minimal music, funk, jazz, barok, avant-garde, drum and bass.

De wereldwijde Corona-crisis markeerde het begin van PEAX. Barry en Ties hadden ineens tijd om samen te komen en hun ideeën over muziek te delen. Ze ervoeren een sterke muzikale connectie, die resulteerde in de creatie van hun eigen stukken. Ties Mellema heeft een Eppelsheim bassaxofoon in bruikleen uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.

    • Splendor, Amsterdam
    • zaterdag 28 januari 2023 om 21:00

De concertserie 2

De concerten in Splendor vinden plaats op 14 januari, 28 januari, 11 februari en 25 februari

    • Splendor