Tony Roe
za
14
jan

Nieuw Geneco, New Music Now, Vrije Geluiden en Splendor presenteren:

Vier keer nieuw, deel 1

Tony Roe en Marcel Wierckx

New Music Now organiseert in samenwerking met Nieuw Geneco, VPRO Vrije Geluiden en Splendor een bijzondere concertserie onder de titel 'Vier keer nieuw'. Nederlandse componisten/ uitvoerders brengen nieuwe composities voor een live publiek. De concerten zijn via een live-stream te volgen en diezelfde avond nog uitgezonden via Vrije Geluiden op NPO Klassiek.

De serie is een samenwerking tussen New Music NOW, Nieuw Geneco, Vrije Geluiden en Splendor en komt tot stand met steun van het Investeringsfonds Muziek, een initiatief van Buma/Stemra en het Ministerie van OCW en van NPO Klassiek.

In de eerste aflevering op zaterdag 14 januari staan de nieuwe composities van Tony Roe centraal.

Componist-pianist Tony Roe is voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om muziek te maken. Hij heeft een voorliefde voor interactieve elektronica en combineert deze met de akoestische vleugel. Met zijn band Tin Men and the Telephone creëerde hij onder andere interactieve performances waarbij het publiek middels een app de muziek kan beïnvloeden. In zijn meeste recente project, Modular Piano, wordt de vleugel omringd door modulaire synthesizers en live video-projecties. Het levert een rijk scala aan bijzondere klanken en beelden op die in diverse nieuwe composities gepresenteerd zullen worden.

Uitvoering :
Tony Roe - compositie, piano, modular, elektronica
Marcel Wierckx - lichtconcept, elektronica, programming

    • Splendor, Amsterdam
    • zaterdag 14 januari 2023 om 21:00

De concertserie 2

De concerten in Splendor vinden plaats op 14 januari, 28 januari, 11 februari en 25 februari

    • Tony Roe
    • Splendor