Aart Strootman
Foto: Dries Alkemade
za
18
jun

Rotterdam

Programma Dag van de Componist

Aart Strootman presenteert een ode aan Rotterdam. Rotjekoor besluit een korenfestival met ruim 140! koren. Ensemble Oihua speelt werk van Venegas en Sonnen.

Screenshot 2022 04 01 At 1413 41

12.00 - De Doelen Rotterdam.

Componist Aart Strootman stuurt een Ode aan de stad Rotterdamse de wereld in. Te beleven op verschillende plekken in de stad en op social media.

Aleksandra Popovska

18.15 uur Slotkoor RotjeKoor Grotemarkt Rotterdam.

Door het hele land klinkt muziek van actieve componisten en ook tijdens RotjeKoor! Aleksandra Popovska, dirigente/componist/ improvisator/ zangeres, heeft speciaal voor RotjeKoor het lied ‘Positive Currency‘ geschreven. Deze bijzondere compositie zal rond 18.15 uur tijdens de afsluiting van het korenfestival worden gezongen door alle koren, onder leiding van Popovska op het Hoofdpodium op de Grotemarkt. RotjeKoor vindt de hele dag plaats op zaterdag 18 juni op meer dan 20 zangplekken in het Rotterdamse centrum. 140 gevarieerde koren uit heel Nederland maken er met z’n allen een feestje. Het festival is gratis te bezoeken.

Saskia Venegas

20.00 uur Tante Nino Rotterdam.

Ensemble Oihua is een jong en dynamisch ensemble, toegewijd aan het ontdekken en uitvoeren van hedendaagse muziek. Voor de Dag van de Componist zullen twee leden van het Ensemble Oihua verschillende intieme en sterk geladen solo stukken spelen die zij zich gedurende de Covid periode hebben geïnternaliseerd, Ronddolen van Wim Henderickx voor basklarinet, Inkeer van Saskia Venegas voor basklarinet en elektronica, Fantasievoor viool van Femke Sonnen, Jayou voor viool van Myrthe van de Weetering en Premonición voor viool van Saskia Venegas. Tickets en info


Meer info 3

Interview en playlist van Saskia Venegas

    • Aart Strootman
    • Aleksandra Popovska
    • Saskia Venegas Aernouts
    • Wim Henderickx
    • De Doelen