Muze Vn Zuid
wo
14
sep

Festival in Amsterdam Zuid

Muze van Zuid

Muze van Zuid - 14 t/m 18 september

Muze van Zuid presenteert vanaf woensdag 14 tot en met zondag 18 september 2022 topmusici als Channa Malkin, Gwendolyn Masin, Madhu Lalbahadoersing, Lidy Blijdorp, Dudok Quartet, Delta Pianotrio, Antonii Baryshevskyi, Ellister van der Molen, Renate Arends en Maat Saxophone Quartet. Het is de vijfde editie. Er zal muziek klinken in ruim 30 concerten door 55 musici en zangers op pleinen en straten, in huiskamers, parken, kerken en monumenten van Amsterdam-Zuid. Er klinken 50 werken van Nederlandse componisten.

Vijfde editie Muze van Zuid: vijf dagen in vijf buurten

Muze van Zuid viert de vijfde editie op vijf dagen met concerten en evenementen verspreid over vijf buurten. Het festival viert het muzikale erfgoed van ons muziekleven met tientallen topmusici. Ze spelen in de Concertgebouwbuurt, rond het Vondelpark, rond het Roelof Hartplein, in De Pijp en de Diamantbuurt en aan de Zuidas. Muze van Zuid werft nieuwe huizen voor huisconcerten, stimuleert het programmeren van livemuziek in buurtcentra (De Coenen, de Lydia), zorgcentra, horeca en in kersverse broedplaatsen als de van oorsprong theosofische Tempel aande Tolstraat.

Verhalen en muziekwandelingen 

Muze van Zuid brengt het publiek in beweging. Artistiek leider Huib Ramaer wandelt met het publiek – speakers van Bang & Olufsen op zijn fiets – door de buurt, laat horen wat er muzikaal leeft en klinkt achter straatnamen, muren en gebouwen van Zuid. Straatnamen heten er naar componisten waarvan festivalmusici de mooiste muziek spelen.


Tips 4

Deze mag je niet missen...
    • Muze van Zuid