Kleur Bekennen
do
11
jul

Kleur bekennen

muziektheater

Ontmoet in Kleur Bekennen een welgestelde vrouw uit de 18de eeuw die haar fortuin via haar vader uit Batavia verkreeg, een tot slaaf gemaakte vrouw, een actrice die in de Arnhemse geschiedenis duikt, een groep dansers die in het heden het verleden opnieuw beleven. Vanuit verschillende perspectieven belichten Muziektheater De Plaats en Reframing HERstory Art Foundation ons slavernijverleden. Met dans, zang, theater en een koor geeft de voorstelling vorm aan de polarisatie en onderzoekt de gedeelde ruimte. Een verhaal over onze genegeerde geschiedenis en de doorwerking daarvan in het heden. Om gezamenlijk een toekomst te vormen.

Reframing HERstory Art Foundation o.l.v Farida Nabibaks is een Arnhemse stichting die wil bijdragen aan het zichtbaar maken van sporen van het koloniaal- en slavernijverleden van Gelderland in de huidige samenleving. De stichting zet zich in voor het maken van (multidisciplinaire) theatervoorstellingen met randprogrammering en het organiseren van interactieve kunstzinnige activiteiten. Via dans, muziek, podiumkunsten, beeldende kunst, filosofie, gesprek en maatschappij creëert Reframing HERstory Art Foundation aandacht voor dit relevante thema.

Artistiek leider Farida Nabibaks: “Bewustwording van het koloniaal en slavernijverleden is de kern van de praktijk van onze danstheatervoorstellingen. Ik ben gestart door mijn ervaringen te delen als nazaat van tot slaafgemaakten en contractarbeiders in Gelderland, een gemarginaliseerde positie. Witte en zwarte mensen hebben hele andere ervaringen en een andere positie in de maatschappij. Door de samenwerking met Lise-Lott en De Plaats tonen we samen verhalen uit de geschiedenis, gesterkt door eigen ervaringen. Het is tijd om de verschillen aan te gaan en op te heffen.”

    • Park Sonsbeek, Arnhem
    • dinsdag 25 juni 2024 om 19:30