Chris Hinze
wo
15
nov

Chris Hinze

Crazy Young Men 2.0 in Concert

Afscheidsconcert

Fluitist en fenomeen Chris Hinze neemt afscheid! Althans, van de theaters, niet van de muziek. Voor de laatste keer schittert hij in Amsterdam op het podium tijdens een spiksplinternieuw, multimediaal concert: 'Improvisations From Baroque to Jazz to World Music'. Voor dit programma formeerde hij de groep Crazy Young Men 2.0 in Concert. Met Peter van Deerse op gitaar en Ton Akkermans op onder andere de klankschalen.

Chris Hinze, Peter van Deerse en Ton Akkermans brengen een verrassende mix van inventief en virtuoos fluitspel, magische gitaarklanken en het indringende geluid van klankschalen, gongs en bellen. Jazz, maar ook een vleugje Bach en Vivaldi. Gitaarsolo's op Spaanse leest geschoeid én improvisaties op Tibetaanse en Indiase mantra's. Deze klankwerelden worden begeleid door indrukwekkende sfeerbeelden van onder andere New York, Tibet, India, Japan en Afrika. Gefilmd tijdens de vele lange reizen die Chris Hinze de afgelopen jaren maakte. Een avond die oog, oor én ziel streelt!

Afscheidsconcert

Vanavond is het de laatste keer dat Chris Hinze in Amsterdam optreedt. Daarmee komt een einde aan een indrukwekkende carrière die bijna zestig jaar omspant. Chris Hinze: een van de meest getalenteerde en raadselachtige musici van ons land. Een Indische dirigentenzoon die via de Parijse jazzkelders, een eigen dixielandorkest, stripteasedanseressen en een Duitse schlagerband een unieke positie in het Nederlandse en internationale muziekleven wist te veroveren. Een reis die hem de uiteenlopende stijlen leerde kennen die hij uiteindelijke samensmeedde tot zijn eigen stijl: een interculturele, multimediale fusion. En die hem onder andere drie Edisons opleverde, plus samenwerkingen uiteenlopend van Junkie XL tot de Brecker Brothers, van Claron McFadden tot Peter Tosh.

Chris Hinze dwarsfluit
Peter van Deerse
gitaar
Ton Akkermans
klankschalen

    • Concertgebouw, Amsterdam
    • woensdag 15 november 2023 om 20:15

Chris Hinze op New Music NOW 6

Bekijk de video's in de serie Light

    • Chris Hinze