Christopher Trapani

Zwerm

Zwerm met de liedcyclus ‘Noise Uprising’ van Christopher Trapani op November Music Festival 2023

In de caleidoscopische muziek van de Amerikaan Christopher Trapani bundelen zich talloze invloeden: van folk en Delta-blues tot shoegaze en Turkse maqam. Hij heeft ook een grote voorliefde voor microtonale, ongewone stemmingen en meanderende canons.

Voor de liedcyclus ‘Noise Uprising’ van Christopher Trapani gaat Zwerm in zee met de veelzijdige zangeressen Sofia Jernberg en Sophia Burgos. Ware vocale acrobaten die hun stembanden vlot kunnen oprekken.

Vertrekpunt voor de liedcyclus is het gelijknamige boek van Michael Denning. Daarin beschrijft Denning de explosie aan opnames van populaire muziek in havensteden over de hele wereld als gevolg van de komst van de elektrische opnametechniek in 1925. De historische 78 toeren platen uit deze tijd zijn de niet zo stille getuigen van het ontstaan van jazz, son, samba, rembetiko, fado en tango. Aan de hand van analyses en transcripties van bestaande historische opnames en 78-toeren platen reconstrueert Trapani deze verborgen geschiedenis en schrijft een collectie korte werken, gebundeld in een liedcyclus. 

Zwerm 
Toon Callier - gitaar
Johannes Westendorp - gitaar
Kobe van Cauwenberghe - gitaar
Christopher Trapani - gitaar

Sofia Jernberg - vocalen
Sophia Burgos – vocalen