Stichting In de knop

Compose It

Live registratie van Compose it!! met het Amstel Quartet tijdens November Music 2022. In dit educatieve project van November Music krijgen jonge componisten de kans om hun componeer skills uit te breiden en samen te werken met professionele muzikanten.

In 2022 werkte het festival daarvoor samen met het Amstel Quartet, een saxofoonkwartet met een indrukwekkende staat van dienst en een immer groeiende lijst aan composities die zij in première hebben gebracht. Door hun vele samenwerkingen met componisten voor het creëren van nieuw werk zijn zij het ideale ensemble voor dit project.

De deelnemers konden zich voor dit project aanmelden en kregen les van componisten Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander vanuit stichting In de Knop. In vijf lessen kregen de jonge componisten inzicht in wat een saxofoon kan, de verschillende saxofoons in het kwartet en hoe zij hun muzikale ideeën om kunnen zetten van een idee naar een volledige compositie. Dit jaar hebben zeven componisten in de leeftijd van 8 tot 18 jaar een compositie geschreven tijdens Compose-it. De resulterende composities waaieren uit van serieuze concertmuziek en moderne idiomen langs muzikale grappenmakerij op topniveau en ontroerende klankwerelden.

Programma

Manu — Ravelijn
Viktor — Dancing Cats
David — 1001 Trolls
Ellen — 74 seals
Lize — Ode aan de Maan
Tony — College van vier uur
Kerijn — tetrauQ


Amstel Quartet

Vitaly Vatulya - sopraansaxofoon
Olivier Sliepen - altsaxofoon
Bas Apswoude - tenorsaxofoon
Harry Cherrin - baritonsaxofoon