Jacob ter Veldhuis (Jacob TV)

The Freedom Songs

Concertregistratie van The Freedom Songs van Jacob TV en The Freedom Quartet tijdens November Music 2021

Lockdowns en crises zijn van alle tijden. Vorig jaar was het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijd werd van de Duitse bezetter. De Nederlandse componist JacobTV brengt een indringende ode aan de vrijheid met zijn nieuwste liedcyclus The Freedom Songs. Een hymne die hij schrijft voor het Amerikaanse muziekensemble The Freedom Quartet van artistiek leider en trompettist Stephen Burns.

Voor componist JacobTV is muziek het ultieme symbool voor vrijheid. ‘Muziek viert het leven, vrij van alle regels’, aldus de componist. JacobTV liet zich inspireren door teksten van vooruitziende lieden als president Franklin Roosevelt, Boeddha, Malcolm X en Martin Luther King. In JacobTV’s ‘rituele klankbad’ voor de zweedse vocaliste Sophie Dunér en ensemble gaan de toehoorders kopje onder in een extatische mix van ambient soundscapes, wereldmuziek, klassiek, minimal en avantrock.

The Freedom Songs is een compositie van Jacob TV


Uitgevoerd door The Freedom Quartet
The Freedom Quartet bestaat uit Stephen Burns (trompet), Steve Roberts (elektrisch gitaar), Sophie Dunér (zang) en Cynthia Yeh (slagwerk).