2019 08 21 Diamanda Dramm Juri Hiensch Mg 7501
Foto: Juri Hiensch

Playlist

De keuze van Diamanda Dramm

grenzenloos en eigentijds

Violist en componist Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen de leidende figuren van de Nederlandse klassieke, avant-garde- en improvisatiescene. Haar ouders zijn de componisten Anne La Berge en David Dramm. Diamanda behaalde haar Bachelor of Music aan de New England Conservatory in Boston, waar ze studeerde bij James Buswell en Nicholas Kitchen. Bij haar afstuderen ontving ze de John Cage Award voor haar bijdrage aan nieuwe muziek. Haar Master of Music voltooide ze aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze lessen volgde bij Vera Beths. Sindsdien treedt ze op in Nederland en in het buitenland als solist, kamermuziekspeler en bandlid. In maart 2020 riep ‘NRC Handelsblad’ Diamanda uit tot een van de 101 nieuwe spraakmakende talenten voor het komende decennium.

Jeroen Kimman - Traantjes

Jeroen’ Kimmans projectorkest Orquesta del Tiempo Perdido bracht in 2021 gelukkig een tweede album uit. Ik heb er de hele December-maand op gedanst, meestal in de ochtend.

Genevieve Murphy - For Them to Fear Us

Een liedje dat Genevieve solo zong in haar voorstelling I Don’t Want To Be An Individual All On My Own. In deze versie hoeft ze niet meer alleen het podium op en wordt ze bijgestaan door haar fantastische band (Andy Moor, John Dikeman, Marta Warelis, Henning Luther, Le Schnigg). Volgens mij gaat het over een spin.

Luke Deane aka Lisa - I’m Not A Child

Lisa is het alter ego van Luke Deane en een van mijn grote inspiratiebronnen als songwriter. Het nieuw album Footsteps on the Wall is net verschenen op vinyl en ik raad het ten zeerste aan.

Jameszoo & Metropole Orchestra - Melkweg

Jameszoo bracht in 2016 zijn solo-album Fool uit. In 2019 maakte hij samen met Metropole een nieuwe versie van het materiaal. Mijn nummer 1 album voor in de trein. 

Willem Wits & Diamanda La Berge Dramm - Het Omtzigt debat, wat zei Mark Rutte?

Ik heb hier verder niet zoveel over te zeggen.

Anne La Berge - 800 Speakers

Een prachtige ingang in Anne’s wereld. 

Anne La Berge & David Dramm - Vacant

Mijn lievelingsduo for obvious reasons.

David Dramm - Orange Slice I

Eerste deel Orange Slice (2000), een monument van 55 minuten voor Steamboat Switzerland en gasten, gegrift in mijn geheugen uit vroege jaren. Nog steeds fan. 

Diamanda La Berge Dramm - Born

Een jaar geleden opgenomen op een koude zaterdagochtend. 

Meer playlists

Playlist

De keuze van Fie Schouten

symbiose componist uitvoerder

Fie Schouten is klarinettist met een voorliefde voor de basklarinet. Met Aspasia Nasopoulou is zij bovendien initiator en curator van de serie Nieuwe Noten in […]

Lees meer

Playlist

De keuze van Ralph van Raat

De pianist Ralph van Raat is een van de prominentste vertolkers van nieuwe muziek in binnen- en buitenland. Hij won meerdere prijzen, treedt op met […]

Lees meer

Playlist

Close To Your Head – underground

Het underground pop-idool Lisa and is het alter-ego van de hyperproductieve componist Luke Deane. Lisa creëert live-performance-kunst met liedjes over emotionele transparantie en expressie. Zij […]

Lees meer

Playlist

De keuze van Bec Plexus aka

Bec Plexus opereert in de frontlinie van de muziek. Haar steeds weer verrassende creaties worden omarmd door zowel de alternatieve-pop-scene als door liefhebbers van complexe […]

Lees meer
  • Jeroen Kimman
  • Genevieve Murphy
  • Luke Deane
  • Diamanda LaBerge Dramm
  • Anne La Berge
  • David Dramm