Screenshot 2023 05 31 At 1801 46

New Music NOW Express

Trein 'De Karel' voor een goed doel

De Dag van de Componist 2023

De muziektrein waar we op de Dag van de Componist op 17 juni 2023 mee door het land gaan toeren heet ‘de Karel’ en is gecharterd via de stichting De Karel Foundation, een stichting met een charitatieve doelstelling. Lees hier alle informatie over de trein en wat je kunt verwachten.

Hondekop/apekop

Het is een ‘hondekop’ Mat’64 uit 1970, een icoon van het Nederlands spoor. De mat-64 is eigenlijk een apekop, maar wordt ook hondekop genoemd - net als de mat-54. De trein rijdt op het hoofdnet. Alle ritten gebeuren volgens afspraak met de verkeersleiding van ProRail, die de bijzondere trein inpast binnen de huidige dienstregeling. De Karel rijdt met professionele machinisten en treinbegeleiders. Daarnaast verzorgen vrijwilligers diverse andere rollen zoals het onderhoud van het interieur en als gastvrouw of gastheer voor de reizigers.

Service aan boord
De Karel zorgt voor de drankjes aan boord, deze zijn bij de ticketprijs inbegrepen. Er is railcatering met versnaperingen voor onderweg. Deze zijn via De Karel te koop (pin only). Ondanks de nog aanwezige asbakken in de armleuningen is het een niet-roken treinreis. Er zijn toiletten aan boord van de trein. Deze kunnen onderweg gebruikt worden, maar niet op de stations.

Treinticket & QR code
Het publiek kan met een speciaal ticket per traject de liveoptredens bijwonen in de trein. Koop hier je tickets. De tickets bieden toegang tot het station en de trein; met de QR code kun je door de NS poortjes.

New Music NOW hosts
Bij het in- en uitstappen zijn er hosts van New Music NOW om de componisten, musici en het publiek te begeleiden. In totaal biedt de trein ruimte voor 100 reizigers, inclusief musici en crew.

Opnames en live uitzending
Alle optredens in de trein en op de stations worden gefilmd en live uitgezonden via www.newmusicnow.nl. Radiozender NPO Klassiek is aanwezig voor reportages en interviews, met Beitske de Jong van de NTR als de razende reporter en een team van social media experts. Wees je ervan bewust dat je in beeld kunt komen.

Kijk hier wie er allemaal gaan optreden

Het programma

Optredens in de trein en bij de stations in Amsterdam, Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Utrecht.

17 jun 2023

fotoverslag

Optredens in de trein

New Music NOW Express

Tijdens de Dag van de Componist op de New Music NOW Expresstrein reisden we van Amsterdam naar Amersfoort, Arnhem, Den Bosch, Den Haag en Utrecht. […]

Lees meer