Chris Hinze

Chris Hinze

Opbrengst 'Light' naar goed doel

nieuw album

Door de nieuwe cd 'Light' van Chris Hinze aan te schaffen, kun je bijdragen aan Muziekbox, een muziekproject voor kansarme kinderen in het Laakkwartier in Den Haag. Aan deze CD werkten Claron McFadden, Mola Sylla, Sandhya Sanjana, Coen Molenaar, Lucas van Merwijk en anderen belangeloos mee.

Eind 2020 speelde componist en fluitist Chris Hinze zijn laatste concert van zijn ‘Incredible India’-tour in Duitsland, een multimedia solotour waarin hij India in al zijn facetten laat horen en zien. Terug In Nederland wilde hij zich voorbereiden op het volgende seizoen, maar zijn plannen werden ruw verstoord door de coronapandemie. In de nieuwe werkelijkheid vond Hinze algauw de rust om te componeren en op te nemen in zijn studio.

Met voldoende materiaal voor een album nodigde hij collega’s uit waaronder jazzzangeres Claron McFadden, zanger Mola Sylla, zangeres Sandhhya Sanjana, jazz/latin drummer Lucas van Merwijk en toetsenist Coen Molenaar. Hinze gaf het album de titel Light en besloot om de opbrengst van de verkoop ervan te doneren aan een goed doel. Iedereen (musici en technici) werkte er belangeloos aan mee. Hinze is vervolgens op zoek gegaan naar een kleinschalig project met een toekomstvisie.

Chris Hinze - Light (feat. Claron McFadden)

Muziek maakt kinderen blij

Hinze's oog viel op 'De Muziekbox/Stichting de Muziekspeelplaats' in het Laakkwartier in Den Haag; muzikant Tjeerd Oosterhuis is een van de initiatiefnemers. Het doel van deze organisatie is om muziek zo toegankelijk mogelijk te maken voor ieder kind, met name voor kansarme kinderen. Tegenwoordig is er te weinig ruimte voor muziek op scholen en zo krijgen jongeren toch de mogelijkheid om ermee in aanraking te komen door workshops te volgen, samen muziek te maken en leren zichzelf te uiten. Het project heeft inmiddels voet aan de grond gekregen in Utrecht en Amsterdam en zal worden gerealiseerd in meer steden.

Je kunt dit mooie initiatief ondersteunen door het album Light (KYT 827) aan te schaffen op de website van Chris Hinze.

    • Chris Hinze