Screenshot 2023 06 22 At 1157 20
Anne-Maartje Lemereis

Kijk terug

Livestream en concertregistraties

De Dag van de Componist 2023

Op zaterdag 17 juni 2023 van 09.00 - 20.00 uur draaien de audiovisuele teams van New Music NOW de hele dag op volle toeren. Alle liveoptredens in de trein, op de stations en in de studio's worden live gestreamd. Evenals de talkshow en interviews met componisten.

"Your favorite music station"

Korte versie van de livestream met de optredens in de trein en stationsconcerten

De Dag van de Componist

Een compilatie

Zo is de Dag van de Componist de hele dag live te volgen via de New Music NOW kanalen: www.newmusicnow.nl en facebook én via de diverse netwerkpartners.  

De presentatie is in handen van deze drie componist-presentatoren:

Karmit 2 Lowresolution
Karmit Fadael, fotograaf: Gregor Servais

Karmit Fadael

Karmit Fadael is een Nederlands-Israëlische componist. Haar muziek kan worden beschreven als als intens en onbehaaglijk welluidend, beheerst op de rand van een fatale explosie. Al tijdens haar studie aan het Conservatorium in Den Haag trok ze de aandacht met korte, verinnerlijkte werken voor ensemble en symfonische bezettingen. Naderhand schreef ze voor oa Amsterdam Sinfonietta, het Residentie Orkest en het Radio Filharmonisch Orkest. Haar muziek wordt in binnen en buitenland uitgevoerd.

‘Er heerst vaak een mystieke sfeer rondom de thema's componeren, inspiratie en componisten. De dag van de componist biedt bij uitstek de kans op een tipje van de sluier. Componisten staan die dag centraal en kunnen door het hele land hun lief en leed kwijt. Als componist én presentator vind ik het ontzettend leuk mensen voor ons vak te enthousiasmeren. Wellicht zijn ook componisten net mensen.’ 

Anne Maartje Lemereis Fotograaf Mark Brants
Anne-Maartje, foto: Mark Brants

Anne-Maartje Lemereis

Anne-Maartje Lemereis is componist en docent aan het Utrechts Conservatorium. Naast het componeren voor onder anderen Holland Opera, November Music en Pynarello houdt Anne-Maartje zich intensief bezig met compositie-educatie. Vanuit Stichting In de Knop verzorgt ze workshops en lesseries voor de allerjongste componisten. Aan het Utrechts Conservatorium doceert ze compositie, muziektheorie en begeleidt ze onderzoeken. Tijdens de eerste Dag van de Componist in 2022 werd feestelijk bekend gemaakt dat Anne-Maartje de allereerste stadscomponist van Goes is geworden. De komende zomer zal in Goes veel van haar muziek te horen zijn! 

'De gesprekken met leerlingen, studenten, componisten en mijn collega-docenten vormen een grote inspiratiebron voor mijn denken en het verbreden van mijn kennis. Iedereen beleeft creativiteit op een eigen manier en ik vind het mateloos fascinerend om te horen uit welk muzikale DNA de verschillende denk- en werkwijzen voortkomen.' Vanuit die interesse interviewt Anne-Maartje regelmatig componisten voor de videoseries van New Music Now, presenteert ze concerten en host ze de podcast ‘Het HKUurtje’. ‘Het allerliefst maak ik muziek, maar op de tweede plek staat praten over muziek.’

Izak de Dreu

Izak de Dreu

Stel je voor: een rijdende trein gevuld met muzikanten, artiesten en muziekliefhebbers, allemaal bij elkaar gekomen om de prachtige werken van componisten te vieren. Terwijl de trein door het adembenemende landschap raast, zal ik jullie meenemen op een reis vol muziek, passie en ontdekking.

Als componist koester ik de mogelijkheid om met mijn muziek verhalen te vertellen, emoties over te brengen en luisteraars mee te nemen op een betekenisvolle reis. Met mijn sterke affiniteit voor oude muziek en mijn filosofische benadering, streef ik ernaar om een unieke en tijdloze bijdrage te leveren aan het muzikale landschap.

Livestream en concertregistraties

De productie van de opnames en livestreams is in handen van New Music NOW. Met een goed geoutilleerde eigen (freelance) crew van audiovisuele technici, streamt New Music NOW de hele dag nieuwe muziek, vanuit de trein en de stations, vanuit de radiostudio in Hilversum en de New Music NOW studio in TivoliVredenburg.

Muziekvideo's op ons online videoplatform en lineaire tv

De muziekvideo's komen in delen beschikbaar op ons New Music NOW videoplatform.

Dankzij de livestreams krijgen de componisten een waardevolle opname in handen, voor verdere verspreiding en promotie. Een selectie wordt gepresenteerd in het wekelijkse New Music NOW programma op ONS kabeltv - 90 minuten lineaire tv elke zondagmiddag (40.000 kijkers per aflevering). Ook terug te zien via New Music NOW.

Waar mogelijk presenteren we de werken ook bij onze (inter)nationale mediapartners.

Dag van de Componist - De complete live-stream!

Playlists 3

Van welke muziek houden de componist-presentatoren

    • Karmit Fadael
    • Anne-Maartje Lemereis
    • Izak de Dreu