Tom Online 1235x520
wo
21
jun

Tom op de boerderij

Black Pencil

Theatergroep Suburbia speelt deze zomer de muziektheatervoorstelling Tom op de boerderij in samenwerking met het ensemble Black Pencil en Stadsboerderij Almere. Tom op de boerderij is een spannend liefdesdrama van auteur Michel Marc Bouchard en is voor het eerst in Nederland te zien.

Beklemmende isolement van de boerderij

Tom is in diepe rouw. Zijn vriend is overleden. Tom reist naar het ouderlijk huis van zijn geliefde, een boerderij ver weg van de grote stad. Aan de vooravond van de begrafenis maakt hij voor het eerst kennis met de familie van zijn vriend, moeder Agathe en broer Francis.

In het beklemmende isolement van de boerderij ontvouwt zich een complex en gevaarlijk spel van strijd en toenadering tussen de twee mannen en de moeder. “Wanneer we ons openstellen voor het leed van de liefde, kunnen we dat allemaal, elke dag, een beetje verzachten.” (Michel Marc Bouchard)

De Frans-Canadese auteur Michel Marc Bouchard schreef met Tom op de boerderij een spannend liefdesdrama over onverdraagzaamheid en verstikkende geheimen. Bouchard schreef Tom á la ferme in 2011 waarna zijn toneelstuk faam verwierf door de indrukwekkende verfilming van ‘wonderkind’, acteur en regisseur Xavier Dolan. Sindsdien is het toneelstuk wereldwijd meer dan vijfendertig keer vertaald en opgevoerd.

Nederlandse première 
Voor de Nederlandse première tekent Chiara Tissen voor de vertaling, waarvoor zij de Thérèse Cornips Stipendium 2023 ontving. Het ensemble Black Pencil tekent voor de muziek en Albert Lubbers voor de regie. De rollen worden vertolkt door Johannes Wirix-Speetjens, Chiem Vreeken, Oda Spelbos en Dilan Yurdakul.

Johannes Wirix-Speetjens Tom
Chiem Vreeken Francis
Oda Spelbos Agathe
Dilan Yurdakul Sara

Blackpencil
Jorge Isaac Blokfluit en artistiek leider
Matthijs Koene Panfluit
Esra Pehlivanli Altviool
Marko Kassl Accordeon
Enric Monfort Percussie

    • Stadsboerderij, Zoetermeer
    • woensdag 21 juni 2023 om 20:30 tot 12:00
    • Ensemble Black Pencil