Sanemkalfa Foto 4 Eriksmits
foto: Erik Smits
wo
13
dec

Sanem Kalfa

Miraculous Layers

Bimhuis

De vele kanten van de menselijke stem inspireren vocalist/cellist en haar droomband met Tineke Postma, Marta Warelis & Sun-Mi Hong.

In haar optredens creëert Sanem Kalfa een intieme, breekbare sfeer met stem, cello en elektronica. Naar aanleiding van onze Reflex-serie, waarvoor ze nieuw werk componeerde, stelde ze een nieuwe groep samen. Miraculous Layers bestaat uit bekende jazzmusici, allen vrouw en allen geboren in verschillende landen. Aan de hand van Sanems veelzijdige stem verklanken ze een heel spectrum aan gevoelens van verlangen, angst en genot.

Sanem Kalfa staat erom bekend dat ze zich met haar stem zich kan uiten in allerlei soorten muziek. Zang is voor haar een middel om haar emoties de vrije loop te geven en zo de kern van haar ziel te bereiken. In 2010 won ze de prestigieuze Montreux Jazz Festival Vocal Competition, met Quincy Jones als juryvoorzitter. In Miraculous Layers staat ze naast de internationaal geroemde saxofonist Tineke Postma, pianist Marta Warelis en drummer Sun-Mi Hong.

Sanem Kalfa stem/cello/elektronica, Tineke Postma altsaxofoon, Marta Warelis piano, Sun Mi Hong drums

    • Bimhuis, Amsterdam
    • woensdag 13 december 2023 om 20:30
    • Paradox, Tilburg
    • vrijdag 15 december 2023 om 20:30

Sanem Kalfa op New Music Now 2

Twee sessies op InJazz