Kate Moore Portrait 2023 Jeff Zimberlin Filter
wo
28
feb

Kate Moore

Humanity and Nature

New European Ensemble, wereldpremière

'Humanity and Nature' is een grensverleggend initiatief dat de kracht van muziek en de roep van de natuur combineert; een spannend samenspel van muziek en milieuactivisme, dat de verbinding tussen mens en natuur verkent. Dit unieke samenwerkingsverband heeft tot doel bewustzijn te creëren rond milieukwesties en de schoonheid van onze natuurlijke wereld te vieren op woensdag 28 en donderdag 29 februari 2024 in Utrecht en Amsterdam.

Het New European Ensemble, bekend om zijn grensverleggende muzikale prestaties, zal nieuwe composities uitvoeren die geïnspireerd zijn door de natuur. Deze werken zullen de complexiteit en de kwetsbaarheid van de natuurlijke omgeving weerspiegelen en het publiek meenemen naar een muzikale wereld die zowel ontroerend als confronterend is: een klinkende noodklok voor het klimaat… De mensheid ‘verbruikt’ letterlijk de aarde en onze impact is te zien in dat wat achterblijft. Het werk van John Luther Adams verkent de eenzaamheid in de Mexicaanse woestijn en Kate Moore onderzoekt en verklankt de zeespiegelstijging.

Het programma wordt uitgevoerd door het New European Ensemble, voordracht door prof. dr. Detlef van Vuuren en presentatie Jet van Paassen. 'Humanity and Nature' hoopt mensen te inspireren om over deze thematiek na te denken. 

Programma
Kate Moore – Days and Nature
John Luther Adams – There is no one, not even the wind
Kate Moore – Wereldpremière

Uitvoerenden
New European Ensemble
Detlef van Vuuren – voordracht
Jet van Paasen – presentatie

  • TivoliVredenburg, Hertz, Utrecht
  • woensdag 28 februari 2024 om 20:00
  • Muziekgebouw, Amsterdam
  • donderdag 29 februari 2024 om 19:15
  • Kate Moore
  • TivoliVredenburg
  • Muziekgebouw aan 't IJ