20230731 Een Harp Onder De Riem 1447 Scaled
do
25
jul

Een Harp onder de Riem

Jan Willem Troost, Steven Kamperman

“Waar mag ik voor jou over spelen?” Die vraag stellen de muzikanten tijdens Een Harp onder de Riem. Een festival waar muzikanten ter plekke muziek bedenken en spelen, geïnspireerd door de persoonlijke verhalen van het publiek. Dat beleef je van 2 tot en met 31 juli in de Mozes & Aäronkerk op het Waterlooplein. Het festival is volledig gratis. Na een maand komt alle muziek samen in één groot concert: de muzikale stem van Amsterdam.

35 professionele musici met meer dan 15 verschillende instrumenten staan tijdens het festival voor jou klaar om jouw verhaal om te zetten in muziek. Muziek kan over alles gaan. Van dromen en herinneringen tot het missen van dierbaren, hoop, gebeurtenissen, naar huis willen en geen huis hebben, een blind date. Elke dag komen alle persoonlijke concerten samen tot één muziekstuk van die dag. Na 22 dagen en muziekstukken ontstaat één groot concert: de muzikale stem van Amsterdam. Laat je verrassen door de kracht van muziek en professionele musici dichtbij.

“Wow, ik wist niet dat dit op een cello kon!”
“Ik heb nog nooit een harp van zo dichtbij gehoord!”

Programma
Een Harp onder de Riem vindt plaats van 2 tot en met 31 juli, van dinsdag t/m zaterdag van 12:00 - 16:00 in de Mozes & Aäronkerk en is volledig gratis:

12:00 – 15:00 persoonlijke 1-op-1 concerten door de muzikant van de dag
15:00 – 15:45 compositie challenge met muzikant van de dag en gastmuzikant
15:45 Uitvoering muziekstuk van de dag
Slotconcert op 31 juli om 20:00: reserveer hier jouw ticket Slotconcert – Music in the Making.

Het festival kun je gratis binnenlopen. Na het luisteren kun je een donatie geven.

Van saxofoon tot zang, accordeon en harp

Het festival begon in 2020 met één muzikant: Beate Loonstra op de harp. In vier jaar tijd groeide het uit tot een festival met 35 muzikanten op meer dan 15 verschillende instrumenten. Allemaal muzikale makers die hun eigen muziek maken door improvisatie en compositie. Tijdens Een Harp onder de Riem doen ze dat samen met het publiek.

“Er is niets mooier dan met mijn muzikale stem de luisteraar de kracht van muziek te laten beleven.”

Music in the Making
Het festival wordt voor de vijfde keer georganiseerd door Music in the Making. De stichting gelooft in de kracht van nieuwe muziek, die mensen uit alle lagen van de samenleving met elkaar verbindt en iedereen de kans geeft om van hoogwaardige livemuziek te genieten. Music in the Making organiseert daarom concerten en evenementen waar musici en bezoekers elkaar ontmoeten en inspireren. Met Een Harp onder de Riem creëert de stichting een podium voor geïmproviseerde muziek en de verbindende kracht ervan. Het festival is gratis voor iedereen. De afgelopen jaren bezochten ruim dertienduizend bezoekers Een Harp onder de Riem.

    • Mozes en Aaronkerk, Amsterdam
    • dinsdag 23 juli 2024 om 12:00

Een Harp onder de Riem 2024 15

Het muzikale dagboek van Amsterdam met de hele maand gloednieuwe muziek in de Mozes & Aäronkerk in Amsterdam. Een Harp onder de Riem is een initiatief van Music in the Making.