Seung Won Oh
za
18
jun

Den Haag

Programma Dag van de Componist

Een rijke waaier aan Haagse podia en ensembles presenteert nieuwe muziek: van het carillon van de Grote Kerk tot in Amare en Studio Loos.

10.00 uur tot 14.00 uur Studio 2 Lulofstraat 55

Om 10.00 uur start in Studio 2 Lulofstraat 55 een gratis compositieworkshop voor jonge talenten met componist en creative coach Sara Zamboni. Aanmelden verplicht.

Gijsbert Kok Carillondh 001

12.00 uur het carillon van de Grote Kerk

Beiaardier Gijsbert Kok speelt vanaf de Grote Kerk werk van Nederlandse componisten als Henk Badings, Sylvia Maessen, Cornelis de Bondt en Roel van Oosten. Gratis te beluisteren.

Jeroen Elfferich

12.00 uur boekhandel Paagman, Frederik Hendriklaan

Jeroen Elfferich schrijft muziek voor twee piano’s. Samen met de Bulgaarse pianist Ivan Pavlov vormt Jeroen een uniek piano-duo zich uitsluitend richt op het uitvoeren van zijn composities op twee aluminium Rippen-vleugels. Tijdens het optreden in Paagman klinken composities van hun cd die onlangs is uitgebracht bij Etcetera Records. Gratis toegang, graag aanmelden.

Amare.jpg

15.00 uur start programma AMARE, ensemblezaal KC

Studenten van de Ensemble Academy van het Koninklijk Conservatorium voeren samen met musici van het Residentie Orkest Martijn Padding’s White Eagle uit, met violist Yuchen Richard Zhang als solist. Daarna speelt het New European Ensemble diverse werken van Seung-Won Oh: Sifting Through Memory | Black Crow (NL premiere). Gratis toegang.

Thomas Van Dun

16.30 uur start programma Kloosterkerk

De jonge componist Thomas van Dun bestrijkt het hele spectrum tussen symfonieorkest en dance. In zijn compositie Light Mass wil hij een trance-ervaring bewerkstelligen. De uitvoerenden zijn Ensemble Klang en de avontuurlijke organist Geerten van de Wetering. Gratis toegang.

Matangi De Schaapjesfabriek 2051

17.00 uur Kloosterkerk

Matangi Quartet speelt een selectie uit de #90seconds composities. Er zit een aantal ‘Haagse’ componisten tussen, onder wie Kate Moore, Rembrandt Frerichs, Marijn van Prooijen en Rogier Bosman, maar ook kwartetleden Karsten Kleijer en Maria-Paula Majoor hebben zelf composities geschreven. Gratis toegang.

Daan Manneke

17.30 uur Kloosterkerk

Panfluitist Matthijs Koene en organist Geerten van de Wetering spelen werken van Nederlandse componisten in de monumentale Kloosterkerk aan het Lange Voorhout: Daan Manneke – Perfla!, Calliope Tsoupaki – Song for life and death, Oene van Geel – E in a cage, Roderik de Man – Turbolenza di protoni!. Gratis toegang.

Ballerinaballerina Foto Joris Jan Bos 5mb

20.00 uur Theater de Vaillant

Ensemble Modelo62 spelen op 18 juni om 20.00 uur en 19 juni om 15.00 uur de muziektheaterpoductie BallerinaBallerina van Petra Strahovnik. BallerinaBallerina is een muziektheatervoorstelling over een 15-jarig autistisch meisje dat op haar tenen loopt als ze stress ervaart. Daarom noemt iedereen haar Ballerina. Toegang 15 euro Tickets

  • Henri Broeren
  • Peter Berk
  • Eric de Clercq
  • Corrie van Binsbergen
  • Frank Crijns
  • Dag in de Branding
  • Koninklijk Conservatorium
  • Matangi Quartet
  • Ensemble Modelo62
  • New European Ensemble