1633535521479 1
do
14
okt

Amsterdam Dance Event

Dutch Composers NOW op Amsterdam Dance Event

Tijdens ADE 2021 presenteert Dutch Composers NOW een grensverleggende elektro-akoestische liveperformance. De composer-performers Gerri Jäger, Evelien van den Broek, Jan Bas Bollen en No Plexus nemen je mee op een livetrip met tsjirpende synthesizers, field-recordings, digitale entiteiten, generatie Y en een wirwar van elektronica. Bits & Pieces is gecureerd door composer/performer Evelien van den Broek. De performances zullen gestreamd worden via www.amsterdam-dance-event.nl en www.newmusicnow.nl.

Evelien van den Broek – Biophonica

E Van Den Broek Landscape
Dieren leggen massaal het loodje en we zijn zo vervreemd van de natuur dat het volledig langs ons heen lijkt te gaan. Voor Biophonica verzamelde Evelien van den Broek geluidsopnames van uitgestorven en bedreigde diersoorten van geluidsarchieven, wetenschappers en de baanbrekende soundscape-ecoloog Bernie Krause. Biophonica dompelt ons onder in vergane klankwerelden en verbindt ons opnieuw met onze natuurlijke omgeving door middel van geluid. Van den Broek speelt elektronica en synths en wordt op het podium vergezeld door Allison Wright op trompet. Met visuals van Timo Hoogland.

Jan-Bas Bollen (aka BAZR)

Jb On Ht Large

Door het beeldhouwen van de lucht met zijn handen creëert componist, performer en mediakunstenaar Jan-Bas Bollen (aka BAZR) 3 live audiovisuele werken met zijn fascinerende HyperTheremin-instrument. Uitvoeringen van zijn dialogen met digitaal vuur, robotogen en geometrische vormen hebben toeschouwers wereldwijd geïnspireerd.

No Plexus

Dsc05250 Duoadidasyello Full180

No Plexus is een genre-queer elektronisch duo bestaande uit zangeres en componist Bec Plexus en producer No Compliments. Vandaag presenteren ze een eerste glimp van hun aankomende project Gen_Y. Samen met dichter Boris de Jong onderzochten ze wat het betekent om op te groeien als Europese millennial (iedereen geboren tussen 1981 en 1996). Het resultaat is een liederencyclus die vele perspectieven weerspiegelt en die zowel de beloften als de uitdagingen behandelt waar deze generatie voor staat.

Gerri Jäger

Gerri Jager 22782 Pappa Photo By Lonneke Van Der Palen 3000

Gerri Jäger maakt antidiscriminerende, geweldloze en vooroordelenvrije muziek voor ruimdenkenden. Met drums en elektronica: off beats, open improvisatie, vreemde melodieën en rauwe elektronica. De van oorsprong Oostenrijkse drummer dompelde zich na zijn conservatoriumstudie in Amsterdam onder in de experimentele muziek en combineert zijn drums met apparatuur die je eerder bij een gitarist of DJ zou verwachten.

  • Plantage Dokzaal, Amsterdam
  • donderdag 14 oktober 2021 om 19:00
  • donderdag 14 oktober 2021 om 21:30
  • Jan-Bas Bollen
  • Bec Plexus
  • Evelien van den Broek
  • Gerri Jäger
  • Amsterdam Dance Event