Ereprijs
za
19
feb

Orkest De Ereprijs

Andriessen Festival

Project

Phion en Orkest De Ereprijs bundelen hun krachten en vormen gezamenlijk het ensemble RKST21, naar eigen zeggen “om de toekomst van de gecomponeerde muziek te laten horen”. Tijdens de vierde editie van het Andriessen Festival in Arnhem speelt RKST21 muziek van jonge, veelbelovende en gevestigde componisten, zoals Christiaan Richter, Livia Malossi, Ted Hearne en Marijn Padding. En natuurlijk staat ook muziek van Louis Andriessen op het programma.

Première: muTaTum van Christiaan Richter

Van Christiaan Richter gaat het nieuwe pianoconcert muTaTum in première. Het werk verwijst naar de legendarische en fabelachtig virtuoze jazzpianist Art Tatum (1909–1956). muTaTum is speciaal geschreven voor RKST21, met voor deze première niemand minder dan Ermis Theodorakis op piano.

Louis Andriessen en Iannis Xenakis; twee iconische componisten

In 2021 Louis Andriessen overleden. Als eerbetoon klinken twee muziekstukken van zijn hand: Xenia door Leslie Smucker op viool, en Blokken door Pauline Post op piano.

In 2022 is het 100 jaar geleden dat Iannis Xenakis werd geboren. Een aanleiding om ook muziek van deze invloedrijke componist te laten horen. In dit concert twee van Xenakis’ beroemdste composities voor piano: Evryali en Mists. Jong talent Tim Ouwejan brengt het solo stuk Keren voor trombone ten gehore.

  • Musis, Arnhem
  • zaterdag 19 februari 2022 om 18:30
  • Louis Andriessen
  • Christiaan Richter
  • Orkest De Ereprijs
  • Phion