Rembrandt Frerichs, Reza Namavar, Amarante Nat,

Dag van de Componist 2022

Optredens van het Adam Quartet, Rembrandt & de Staalmeesters en het Amstel Quartet

Op de eerste editie van de Dag van de Componist in 2022 werden de concerten in TivoliVredenburg uitgezonden via een livestream. Laten we teruggaan naar die dag en genieten van optredens van het Adam Quartet, Rembrandt & de Staalmeesters en het Amstel Quartet.

Het Adam Quartet – nog op de Strijkkwartet Academie – bestelde bij zes jonge componisten nieuwe stukken, speelt I listen to the ocean and all I hear is you van Amarante Nat, "Adowa” Fantasy van David Azaglo en Flight UL505 van Vinthya Perinpanathan.

Pianist en componist Rembrandt Frerichs speelt met de Staalmeesters drie nieuwe werken: Sweelinck Variations voor piano en 3 strijkers, Stav voor piano en 3 strijkers, en Carrousel voor piano en 3 strijkers.

Het Amstel Quartet voert een deel van De Betoverde Vaatwasser uit, een absurdistische radiofonische mini-opera, gecomponeerd door Reza Namavar, met in de hoofdrol de bekende tenorzanger Marcel Beekman. Ook spelen ze Drop after Drop dat de Oekraïens/Nederlandse componist Maxim Shalygin schreef voor Festivals for Compassion.