Jazzcast

Podcast

Paradox Jazzcast

PaRaDoX

PaRaDoX in Tilburg behoort tot de leukste en meest toonaangevende jazzpodia van ons land. Programmeurs Bartho van Straaten en Koen Graat bespreken met een knipoog het wel en wee in de jazz, nemen de luisteraar mee door het veelzijdige concertprogramma en hebben het over allerlei andere onderwerpen die toevallig voorbij vliegen. Met elke keer een gast die zijn of haar kijk op de jazz geeft en wat er op het podium gebeurt.

Aflevering 5: Thomas Pol

In deze vijfde aflevering van de Paradox JazzCast praten programmeurs Bartho van Straaten en Koen Graat met de veelgevraagde bassist Thomas Pol. Keiharde swing met Benjamin Herman, kamermuziek met Pynarello, soulvolle begeleiding bij Gregory Porter of New Orleans jazz met Jason Marsalis; als bassist vormt Thomas het fundament onder de meest uiteenlopende jazzstijlen die in Nederland te horen zijn. Pol vertelt onder meer over de periode waarin hij woonde in New Orleans, de Amerikaanse stad die geldt als de bakermat van de jazz. Uiteraard ontbreken in deze aflevering van de Paradox JazzCast ook de vaste rubrieken niet.

Aflevering 4: Tyn Wiebenga (AM.OK)

In deze vierde aflevering van de Paradox JazzCast praten programmeurs Bartho van Straaten en Koen Graat met bandleider en componist Tijn Wybenga. Met zijn grote band AM.OK timmert Wybenga momenteel flink aan de (inter)nationale weg waarbij hij wordt geroemd om de geheel eigen wijze waarop hij jazz combineert met andere muzikale invloeden. Wybenga vertelt onder meer over zijn onorthodoxe manier van componeren, zijn voorliefde voor hard bop en op welke wijze hiphop een inspiratiebron vormt. Uiteraard ontbreken in deze aflevering van de Paradox JazzCast ook de vaste rubrieken niet.

Aflevering 3: Jasper Staps (Paradox Jazzorchestra)

In deze derde aflevering van de Paradox JazzCast praten programmeurs Bartho van Straaten en Koen Graat met bandleider, dirigent, arrangeur en saxofonist Jasper Staps. Samen met trompettist Teus Nobel richtte hij in 2019 Paradox Jazz Orchestra op dat in 3 jaar tijd uitgroeide tot een van de meest enerverende bigbands van Nederland. Jasper vertelt over het ontstaan van PJO, de muziek die wel of niet zou passen bij het collectief, het huidige bigband-klimaat en tal van andere zaken die wel of niet iets met jazz te maken hebben. Uiteraard ontbreken ook de vaste rubrieken niet.

Aflevering 2: Kika Sprangers

In deze tweede aflevering van de Paradox JazzCast praten programmeurs Bartho van Straaten en Koen Graat met Kika Sprangers. Als componist en saxofonist heeft zij de laatste jaren de Nederlandse jazz op stormachtige wijze veroverd. Kika vertelt over haar muzikale invloeden, het hedendaagse jazzlandschap, het meest teleurstellende concert en nog tal van andere zaken die vaak met muziek hebben te maken en soms ook niet.

Aflevering 1: In den beginne...

De allereerste podcast vanuit jazzpodium Paradox. Programmeurs Bartho van Straaten en Koen Graat vragen componist en podcastmaker Remy Alexander het hemd van het lijf. Hoe en waarom maak je een (jazz)podcast? Wat was het meest indrukwekkende jazzconcert? Wat was een grote tegenvaller? En verder natuurlijk tal van andere zaken die toevallig de revue passeren.

    • Paradox