Oorwarmers Podcast

Podcast

Oorwarmers

over hedendaagse muziek

Tom Sanderman en Remy Alexander nodigen voor iedere aflevering een gast uit die 'iets' te maken heeft met nieuwe muziek! De gasten nemen twee stukken mee waar ze een beetje over gaan kletsen. Een oorwarmer; een stuk dat hen dierbaar is, en een oorwurm; een vrije associatie van de gast op de wurm van de vorige aflevering. Dus luister en ontdek nieuwe muziekstukken en weetjes en feitjes over nieuwe muziek terwijl je naar wat gezellig gekeuvel luistert.

Afl. 65: Anne-Maartje Lemereis

De nieuwe componist des vaderlands is hier en het is niemand minder dan Anne-Maartje Lemereis! Om dit te vieren spreken onze glunderende gozers met Anne-Maartje over haar muzikale reis en overtuigingen en hoe zij haar nieuwe functie wil gaan invullen. En alsof dat niet genoeg is, kondigen de joviale jongens ook nog een nieuwe rubriek aan. Kortom: een afli zoals je 'm niet vaak te horen krijgt! Deze aflevering is opgenomen in Studio Pandora van TivoliVredenburg.

Afl. 64: Martin Fondse

Na twee jaar trouwe dienst als Componist des Vaderlands zwaait Martin Fondse af. De gulzige gozers spraken hem over zijn functie, maar plozen ook uit wat de breedte van zijn werk was. Is hij nou een dirigent of heeft wikipedia dat bedacht? En, als je een titel van stand hebt, hoor je dan over jezelf in de derde persoon te spreken? We komen erachter in deze afli! Deze aflevering is opgenomen in Studio Pandora van TivoliVredenburg.

Afl. 63: Helmut Lachenmann

In deze alleraardigste aflevering belichten de mooie meerminmannen een legendarische componist: Helmut Lachenmann. Via een aantal muziekvoorbeelden maken ze een globale vogelvlucht die zowel informatief als meanderend is. Hoeveel geluiden kan iets maken? We bespreken het. Deze aflevering is opgenomen in Studio Pandora van TivoliVredenburg.

Afl. 62: Saskia Lankhoorn

In deze aflevering praten de bibberende boys met pianist Saskia Lankhoorn. Met een ruim oeuvre aan hedendaagse muziek onder de riem als solist en als onderdeel van ensembles zoals Klang is Saskia onze gedroomde gast. Hoe kijkt zij naar hedendaagse muziek? En, wie zou deze muziek nou moeten horen? (spoiler: iedereen). Luister vooral naar dit gezellig geanimeerde gesprek! Deze aflevering is opgenomen in Studio Pandora van TivoliVredenburg.

Afl. 61: Andrea Voets

In deze aflevering spreken de goed gemanierde gozers met muzikaal journalist, maker en artistiek leider van Resonate Productions Andrea Voets. Het gesprek voert ons via het werk van Andrea langs beschouwingen over muziekeducatie, de waarde van muziek en het belang van verhalen en samenwerkingen. Een mooi gesprek met veel stof tot nadenken; dat wordt luisteren dus! Deze aflevering is opgenomen in Studio Pandora van TivoliVredenburg.

Afl. 60: Gregory Charette

In deze allereerste aflevering waarbij we weer een gast mogen ontvangen duiken we meteen in het diepe. De jachtige jongens spreken deze gast namelijk in het Engels! Dirigent en componist Gregory Charette is bij ons op bezoek en we duiken met hem door zijn werk; maar bespreken ook en-passant het liefdesleven van Boulez en Cage. Very much fun, very much wow! Deze aflevering is opgenomen in Studio Pandora van TivoliVredenburg.

Afl. 59: Ensemble Cultuur

Om weer goed in vorm te komen trappen de baanbrekende boys af met een duo-aflevering! Met het thema als gast bespreken ze de (Nederlandse) Ensemble Cultuur en wat daarover verder ter tafel en tonele komt. Wat is die ensemble cultuur; en hoe kunnen we het behouden? Of, willen we er juist vanaf? In deze aflevering geen antwoorden; maar beschouwingen!

Afl. 58: De terugkeer

Na maanden van een grote generale pauze, een heftig desolaat fermate, stilte en niets schoot de volgende gedachte ineens door de redactie van de Oorwarmers: "de verdwenen ventjes zullen terug moeten komen." In deze aflevering neemt Lotte het publiek mee in het avontuur dat zich voltrok zodat de Oorwarmers Podcast in volle glorie terug kon komen!

    • Remy Alexander