November Music Nieuwsgierige Oren

Podcast

Nieuwsgierige Oren

November Music

De November Music Podcast is een initiatief van festival November Music. Iedere aflevering zit er naast Remy Alexander een wisselende co-host uit het festivalteam om één van de muzikanten/makers van de komende editie van het festival te spreken. Iedere aflevering wordt een maker of musicus bevraagd over het werk dat zij maken en in welke context hun werk, volgens hen, te bezien is. Zo leren we in het eerste deel van iedere aflevering meer over de maker/muzikant zelf en krijgen we in het tweede deel van de aflevering inzicht in de stroming waarin de maker zich bevindt.

Aflevering 4, Deel 2: Kika Sprangers

In dit tweede deel spreken we Kika over haar plaats in de lange en breed uitgewaaierde tradities van de jazzmuziek, en hoe zij zichzelf tegelijkertijd binnen en buiten deze hokjes ziet. Daarnaast bespiegelen Koen en Kika de Nederlandse jazz-scene en wordt er gefantaseerd over de mogelijke toekomsten van jazz en muziek in het algemeen.

Aflevering 4, Deel 1: Kika Sprangers

In deze vierde aflevering van de November Music podcast hebben we componist en saxofonist Kika Sprangers te gast. Met haar samenwerkingen met topmusici en prachtige muziekstukken maakt zij al een aantal jaar flink naam voor zichzelf. In deze aflevering spreken Remy en co-host Koen Graat met Kika over hoe zij haar makerschap ziet, haar compositieproces en hoe zij dat combineert met haar rol als saxofonist.

Aflevering 1, Deel 2: Maya Fridman

In het tweede deel van de podcast met Maya Fridman spreken we haar vooral over haar muzikale identiteit en grenzeloze nieuwsgierigheid naar muziek, geluid en samenwerkingen. Hoe is het om als opgeleid musicus je ook als maker te ontwikkelen? En, zijn grenzen en hokjes eigenlijk nog wel van deze tijd?

Aflevering 1, Deel 1: Maya Fridman

In aflevering drie is Maya Fridman te gast. Opgeleid als cellist maakt zij al een aantal jaren furore als uitvoerder, maar ook als maker en creatieve duizendpoot. In 2023 is Maya artist-in-residence tijdens het November Music festival met een aantal concerten en masterclasses. We spreken haar over haar werk, samenwerkingen en invloeden en hoe zij haar residentie heeft ingevuld.

Aflevering 2, Deel 2: Aart Strootman

In het tweede deel van de podcast met Aart Strootman gaan we de pilaren van zijn makerschap langs en neemt Aart ons mee langs de instrumentenbouw, polyritmische grooves en microtonale muziek. Waar komen zijn inspiratiebronnen vandaan en hoe zou de muziek van de toekomst (en het verleden) kunnen klinken?

Aflevering 2, Deel 1: Aart Strootman

In de tweede aflevering is componist Aart Strootman te gast. Met verschillende rollen als componist, gitarist, docent en bouwer is hij een veelzijdig muzikant. Naast zijn compositiepraktijk spreken we hem over het Bosch Requiem dat hij in 2023 schreef op een tekst van Jan Rot.

Aflevering 1, Deel 2: LudoWic

In het tweede deel van de podcast met LudoWic filosoferen we met hem over geluidskunst, muziek bij games en klankinstallaties voor verschillende toepassingen. Wat zijn de mogelijkheden voor muzikanten nu de muren tussen genres en toepassingen steeds meer wegvallen? En hoe kunnen de popcultuur en geluidskunst van elkaar leren?

Aflevering 1, Deel 1: LudoWic

In het eerste deel van deze aflevering spreken met Thijs Lodewijk, beter bekend onder zijn artiestennaam LudoWic. Met een carrière als docent, initiatiefnemer, muzikant en producer van artiesten als Wende en Lakhsmi verdiept hij zich sinds een tijd steeds verder in zijn werk als maker. We spreken hem over zijn werk als audiovisueel kunstenaar en zijn nieuwste release ‘Linescapes’.

    • Aart Strootman
    • Kika Sprangers
    • Thijs Lodewijk
    • November Music