Playlist

De keuze van Akim Moiseenkov

alternatief en experimenteel

Akim Moiseenkov bewijst dat je nieuwe muziek onmogelijk in een hokje kunt plaatsen. Hij is enorm veelzijdig en componeert experimentele elektronische muziek, maar ook alternatieve popmuziek met een melancholieke inslag. Daarnaast bouwt hij zelfontworpen instrumenten en combineert hij graag muziek met andere disciplines. Zijn brede blik zie je terug in zijn speellijst met favoriete stukken en performances.

Deze speellijst is gemaakt in het kader van zijn deelname aan het Overalls-project met nieuwe ensemblemuziek voor iedereen. Via deze link kun je goed uitvoerbare, nieuwe composities voor ensembles van nu ontdekken en downloaden.

Karel van der Eijk – conversation piece 1

Muziek beweegt altijd, want geluidsgolven bewegen. Soms zie je dat niet, maar kan je die beweging alleen maar horen. In dit geval kun je de muziek wel zien. Die combinatie is voor mij belangrijk: horen wat je ziet en zien wat je hoort.

nouzeg123 – Sorrry, je hebt problemen

Virtuoze zelftherapie in de lockdown. ”...men heeft veel en veel te weinig waardering voor mensen met een negatieve kijk op het bestaan.”

Someone – Live Session for The Great Escape 22

Zeer verzorgde, geëngageerde én makkelijk wegluisterende dreampop. En een geweldige band. Hoog in tannines, perzik niet te overheersend. Soepel doch vol. Barolo? Nee, Someone.

LaBerge Dramm – Diamanda, Anne, David

Klassiek, Punk, Spoken word, Avant-Garde: Alles en iedereen is welkom bij de familie Dramm, LaBerge, LaBerge Dramm (DLBLBD). 

Marc Alberto & Michiel Weidner – De Vrijdagavonden van Splendor

Deze twee musici van de buitencategorie spelen even gemakkelijk Superstition van Stevie Wonder op Saxofoon en Cymbalom als Rossini op Electric Wind Instrument en Cello.

Gijs Gieskes – insolventunclesam explained

Gijs Gieskes is een instrumentbouwer, componist, uitvoerder en ook een beetje een ondernemer. In deze film zie je hoe Gieskes een synthesizer heeft gemaakt geïnspireerd op het jaar 2020. Een artistieke uitkomst van een muzikaal denkproces. Geen noten maar weerstandjes en chipjes, geen muziek maar uitleg. Het wordt er niet minder muzikaal door.

Meer playlists

Playlist

De keuze van Fie Schouten

symbiose componist uitvoerder

Fie Schouten is klarinettist met een voorliefde voor de basklarinet. Met Aspasia Nasopoulou is zij bovendien initiator en curator van de serie Nieuwe Noten in […]

Lees meer

Playlist

De keuze van Diamanda Dramm

grenzenloos en eigentijds

Violist en componist Diamanda La Berge Dramm (1991) groeide op in Amsterdam tussen de leidende figuren van de Nederlandse klassieke, avant-garde- en improvisatiescene. Haar ouders […]

Lees meer

Playlist

De keuze van Ralph van Raat

De pianist Ralph van Raat is een van de prominentste vertolkers van nieuwe muziek in binnen- en buitenland. Hij won meerdere prijzen, treedt op met […]

Lees meer

Playlist

De keuze van Bec Plexus aka

Bec Plexus opereert in de frontlinie van de muziek. Haar steeds weer verrassende creaties worden omarmd door zowel de alternatieve-pop-scene als door liefhebbers van complexe […]

Lees meer

Playlist

Close To Your Head – underground

Het underground pop-idool Lisa and is het alter-ego van de hyperproductieve componist Luke Deane. Lisa creëert live-performance-kunst met liedjes over emotionele transparantie en expressie. Zij […]

Lees meer
    • Akim Moiseenkov
    • Diamanda LaBerge Dramm
    • Anne La Berge
    • David Dramm