Lisa Luke Deane

Playlist

Close To Your Head – underground pop-idol Lisa @ ADE

Playlist

Het underground pop-idool Lisa and is het alter-ego van de hyperproductieve componist Luke Deane. Lisa creëert live-performance-kunst met liedjes over emotionele transparantie en expressie. Zij is altijd op zoek naar ruimtes waar rauwe emoties kunnen worden uitgedrukt. Die klinken ook door in haar playlist met een keuze uit haar favoriete muziek.

Lisa – Close to your head

Underground pop-idool Lisa presenteert Close To Your Head: een verzameling visuele werken van componisten die het echte en het elektronische combineren in broze, menselijke vormen. Allen werken ze op een grensverleggende manier, waarbij ze klassieke composities combineren met hedendaagse technieken. Voel de wrijving van de huid op de huid, de complexiteit en het detail, en de stoutmoedigheid van 5 gezichten, 5 stemmen en 5 ruimtes. Samengesteld voor het Amsterdam Dance Event op verzoek van Dutch Composers NOW.

Genevieve Murphy - My Feeling

Genevieve (1988, Schotland) werkt als kunstenaar in het talentontwikkelingsplatform Standplaats Utrecht en is een Nieuwe Maker van Nicole Beutler Projects. Getriggerd door ervaringen met het opgroeien met een broer die autisme heeft, stelt zij de vraag hoe empathie kan werken in deze tijd, waarin onze communicatie steeds vaker via sociale media op afstand plaatsvindt.

My feeling is een track van Genevieve’s nieuwe album dat binnenkort uitkomt.

Petra Strahovnik - AMAZED by Time

Petra Strahovnik (1986) maakt graag ontdekkingstochten naar nieuwe geluiden. Daarin voelt zij zich nooit buitenspel gezet door traditionele denkbeelden over geluid en muziek. Zij ontdekt “mechanisch-elektronische” geluiden, met behulp van zeldzame aardmagneten en mechanisch aangedreven speakers.

AMAZED by Time maakt deel uit van Through the Looking Glass, een set van 5 installaties voor solo- en duoartiesten die muziek en performancekunst combineren om vragen te stellen over hoe we omgaan met geestelijke gezondheid. De serie is ontwikkeld in samenwerking met het ensemble Modelo62, waar Petra al jaren nauw mee samenwerkt.

AMAZED by Time gaat over autisme: Het onvermogen om 'normaal' met de wereld om te gaan ontwikkelt zich in een autistisch individu op een gepassioneerde, creatieve en detailgeoriënteerde manier, om te proberen de wereld bij te houden. De details lijken de sleutel te zijn om deze luidruchtige, meedogenloze onvoorspelbare wereld vol obsessieve sociale mensen te doorgronden. De performer in AMAZED by Time duikt diep in de schoonheid van de details uit zijn omgeving. Helaas wordt hij soms uit deze innerlijke wereld gegooid omdat hij niet in staat is de diepere betekenis te vinden waar hij wanhopig naar op zoek is.

Videograaf: Gregor Gobec. De beelden zijn ontleend aan de presentaties in juni 2019 op vijf kunstlocaties in Den Haag: Trixie, Galerie Helder, Parts Project, The Grey Space in the Middle en Haagse Kunstkring. Ondersteund door Fonds Podiumkunsten.

Bec Plexus – busy making steps

busy making steps is de eerste single van STICKLIP, BY BEC PLEXUS. Deze gelaagde plaat diende als biechtstoel. Bec vroeg acht muziekvrienden wat ze niet hardop durfden te zeggen. Samen maakten ze van hun verhalen deze verwonderlijke clip. Songs to gasp at. Songs to jump to. Permission to sCREAM!!

STICKLIP verscheen 24 april 2020 op New Amsterdam Records, en is beoordeeld in de New York Times en genomineerd voor 3 Grammy Awards.

Een bericht van Bec: “ ‘To ‘go for it’ is a common advice, but to me, it forms a mantra that could become the end of me. i was born in a family and society that thinks and speaks in opportunities. micro-capitalists with the best intentions. this song reflects my life so far. i wasn’t alive if i didn’t move forwards. it took an absurd collision of life threads to make me implode, halt and tune in. May this song be an undeniable reminder that my people, surroundings and body don’t need any progress in order to be embraced and enjoyed.”

Lisa – Living Dangerously

“Lisa (1990, UK) is a rare jewel in the darkness, she is the elusive and formidable. Underground idol, and an unforgettable live act, part bard, part pop-star and part stage-magician, Lisa weaves together raw myths, heartbreaking songs and bright truths in her live shows. Joined by Andreas Kuhne and Uldis Vitols, these three musicians become Lisa together; intricate drum lines and rich, melodic bass lines connect for an instant just like a photograph.”

Barry Cooper (paint), Christine Cornwell (violin), Uldis Vitols (bass), Andreas Kühne (drums), Lisa van der Zande (director of photography).

Celia Swart - Elevation of Self-Validation

Celia Swart (1994, NL) speelt saxofoon en componeert. Zij valt op met multimediale werken, waarin zij eigen illustraties en stop-motion animaties verwerkt. Voor ensemble Kluster5 maakte zij het double bill-programma Perceived Reality. Daarin toont zijn de alternatieve realiteit in de apps op haar telefoon. Het is een voorstelling over onze huidige maatschappij, waarin we de werkelijkheid vaak niet als echt ervaren. Perceived Reality is te zien tijdens een landelijke tournee van Kluster5.

Meer playlists

Playlist

De keuze van Bec Plexus aka

Bec Plexus opereert in de frontlinie van de muziek. Haar steeds weer verrassende creaties worden omarmd door zowel de alternatieve-pop-scene als door liefhebbers van complexe […]

Lees meer

Anthony Fiumara

Playlist

Tracking Tilburg Online

Als de Stadscomponist van Tilburg wilde Anthony Fiumara de quarantaine draaglijker maken met het troostrijke project Tracking Tilburg Online. Fiumara koos zeven componisten, die elk […]

Lees meer

Elizaveta Agrafenina

The Legacy of Henriëtte Bosmans

Playlist

In 2021/2022 Nieuw Geneco and Dutch Composers NOW pay tribute to Henriëtte Bosmans. She was a driving force behind Geneco, the Dutch professional association for […]

Lees meer

Playlist

De keuze van Ralph van Raat

De pianist Ralph van Raat is een van de prominentste vertolkers van nieuwe muziek in binnen- en buitenland. Hij won meerdere prijzen, treedt op met […]

Lees meer

Playlist

De keuze van Fie Schouten

symbiose componist uitvoerder

Fie Schouten is klarinettist met een voorliefde voor de basklarinet. Met Aspasia Nasopoulou is zij bovendien initiator en curator van de serie Nieuwe Noten in […]

Lees meer
  • Kluster5
  • Ensemble Modelo62
 • Elektro-Akoestisch
 • Elektronisch
 • Muziektheater/opera
 • Ensemble
 • Alternatief
 • Avant-garde
 • Experimenteel
 • Pop/avant-pop
 • Post-genre