Schermafbeelding 2022 01 18 Om 1525 42

Vacature Stagiair Redactie

Article

Wij zoeken een stagiair om onze redactie te komen versterken. Studeer je muziek (conservatorium, muziekwetenschap), communicatie en/of journalistiek? Heb je affiniteit met nieuwe muziek? Dan is deze stage echt iets voor jou.

Vacature: Stagiair redactie New Music NOW

24–36 uur per week (februari 2022 – juni 2022)
of periode in overleg

Wat ga je doen?
New Music NOW is een nieuw platform voor nieuwe Nederlandse muziek. Een initiatief van Dutch Composers NOW en Nieuw Geneco, het Genootschap voor Nederlandse Componisten. Centraal staat de website www.newmusicnow.nl, waarmee nieuwe Nederlandse muziek onder de aandacht wordt gebracht bij muziekliefhebbers en muziekorganisaties in Nederland. Op de website staan projecten met nieuwe Nederlandse muziek uitgelicht. Er verschijnen achtergrondartikelen en interviews op. Componisten, musici en programmeurs delen luistertips. Op ons videokanaal publiceren we concertregistraties en interviews.

Dutch Composers NOW is dé plek om werkervaring op te doen binnen de Nederlandse nieuwe-muziek-sector. Je krijgt een uitgelezen kans om mee te kijken bij en mee te werken aan onze promotieactiviteiten van de nieuwste hedendaagse muziek. Ook leer je ons uitgebreide netwerk kennen van componisten, producenten, programmeurs, culturele organisaties, uitzendgemachtigden en pers. Na een stage bij onze stichting ben jij als geen ander voorbereid voor een carrière in de Nederlandse hedendaagse-muziek-wereld en de culturele sector in het algemeen.

 Als stagiair werk je eraan mee om de website www.newmusicnow.nl inhoud te geven.
– Je maakt overzichten van concerten en theatervoorstellingen met nieuwe muziek en vraagt informatie op bij componisten.
– Je schrijft teksten voor de website en finetunet die in overleg met de redacteur van de website.
– In samenspraak met de redacteur maak je plannen voor artikelen en interviews, die je deels zelf uitvoert.
– Je verwerkt informatie over projecten met nieuwe Nederlandse muziek in het CMS.
– Je maakt berichten voor social media.
– Je krijgt de ruimte om video-interviews te maken.
– Je bewaakt deadlines van artikelen en onderhoudt contact met de schrijvers.
– Je schrijft achtergrondinformatie bij onze videoregistraties.

Je levert niet alleen op bestelling, maar krijgt ook de ruimte voor eigen initiatieven. We zijn benieuwd naar jouw ideeën over social media en hoe we een jongere doelgroep beter kunnen bereiken.

Over jou
Je hebt belangstelling voor nieuwe muziek en je volgt een studie op het gebied van muziek (conservatorium, muziekwetenschap), communicatie en/of journalistiek. Je ziet jezelf later werken in het muziekleven of in de kunst/muziekjournalistiek en wilt met de stage werkervaring opdoen.

– Je doet een derdejaarsstage.
– Je beheerst de Nederlandse taal goed in woord en geschrift en hebt ervaring met schrijven.
– Je hebt kennis en ervaring met social media.
– Kennis van CMS-systemen is een pre.
– Je bent creatief en neemt graag eigen initiatieven.
– Je houdt van nieuwe muziek.

Wat bieden we jou?
Wij bieden jou een stageplek waarin je zelfstandig kunt opereren, maar je krijgt begeleiding van de freelancers die werken voor New Music NOW, professionals met een lange staat van dienst in het muziekleven. Je krijgt ruimte om ervaring op te doen in de gebieden die jij belangrijk vindt. Je kunt meegaan naar de concerten die ons opnameteam vastlegt op video en achter de schermen foto’s schieten voor onze social media en interviews afnemen. Je raakt ingevoerd in de Nederlandse nieuwe-muziek-scene. Je krijgt een nader te bepalen stagevergoeding.

Interesse?
Stuur jouw motivatiebrief, cv en een door jou geschreven tekst naar Dimitri van der Werf: redactie@dutchcomposersnow.nl.