Gaudeamus Annavankooij 3915

Ralph van Raat

Ralph van Raat - Techno Etudes

Bekijk nu de registratie

Gaudeamus 2021: Ralph van Raat - Techno Etudes Bekijk de registratie thuis en huur de video door een account aan te maken bij cultuurticket.


Ralph van Raat - Techno Etudes

Een spectaculaire openingsshow

Bekijk het openingsconcert van Gaudeamus 2021 (Festival for young music pioneers). Het werd live gefilmd op woensdag 8 september 2021 in TivoliVredenburg Utrecht. In dit solo pianoconcert van meesterpianist Ralph van Raat hoor je de muziek die door verschillende artiesten werd geschreven voor het 75-jarige jubileum van Gaudeamus. Met onder andere nieuwe muziek van Gaudeamus Award-genomineerde Gen Tanaka en Karen Tanaka’s spectaculaire Techno Etudes deel I en II. 

Oude bekenden

Ralph van Raat won in 1999 het Internationale Gaudeamus Vertolkers Concours en heeft sindsdien een nauwe band met Gaudeamus gehouden. Ook de Japanse componist Karen Tanaka is een oude bekende: zij won in 1987 de Gaudeamus Award en is in 2021 jurylid voor de Award. Vorig jaar schreef ze speciaal voor het 75-jarig jubileum een vervolg op haar spectaculaire stuk Techno Etudes. Naamgenoot (geen familie) Gen Tanaka onderzoekt in zijn gloednieuwe stuk Novelty is a Density of Connection of en hoe het in 2021 nog mogelijk is om te vernieuwen.

Live in TivoliVredenburg, woensdag 8 september 2021

Programma: 
Karen Tanaka - Techno Etudes I
Huang Ruo - Red Rain
Heather Pinkham - Crooked Still
Gen Tanaka - Novelty is a Density of Connection
Karen Tanaka - Techno Etudes II

Credits
Video: WOLFRAAM
Fotografie: Anna van Kooij