Theo Verbey

Nieuwe Foundation breekt lans voor Theo Verbey

Article

Dinsdag 13 januari 2021 is de Theo Verbey Foundation officieel van start gegaan. De stichting wil het oeuvre en gedachtegoed van Theo Verbey, die in 2019 stierf, breder onder de aandacht krijgen. De eerste stap is een nieuwe website met achtergrondinformatie en beeld- en geluidsopnames van composities van Verbey.

De nieuwe Theo Verbey Foundation wil allereerst musici, ensembles en orkesten in binnen- en buitenland enthousiasmeren om werk van Verbey te gaan spelen. De overige plannen:
– Verbey’s nalatenschap onderbrengen in een archief, en het toegankelijk maken.
– Het versturen van nieuwsbrieven met informatie over Verbey”s muziek en uitvoeringen van zijn werk.
– Het uitgeven van essays van en over Verbey.
– Het laten uitgeven van een biografie.
– Het instellen van een Theo Verbey Prijs voor studenten die zich net als Verbey onderscheiden op het gebied van compositie en muziektheorie, en voor uitvoeringen van zijn werk.

Binnenkort geeft de Theo Verbey Foundation een cd uit met Verbey’s Sestetto, een nieuwe opname van het Matangi Kwartet met de fluitiste Felicia Van Den End en de harpiste Sabine Canton.

Het bestuur van de Theo Verbey Foundation bestaat uit Mark van Dongen, Casper Donker, Sebastiaan Kemner, Jan-Willem Mantel (voorzitter), Hanna Matthijsse, Eileen Stevens (secretaris) en Ivo Schipper (penningmeester).

    • Theo Verbey
    • Matangi Quartet