Karmit Fadael 2

Karmit Fadael ontvangt eerste stipendium Radio Filharmonisch Orkest

Article

Het Radio Filharmonisch Orkest start met ingang van 2021 met een jaarlijks stipendium voor jonge, talentvolle componisten. De Nederlands-Israëlische Karmit Fadael krijgt het stipendium als eerste toegekend.

Nieuwe muziek en jong talent

Tijdens de eerste lockdown startte het Radio Filharmonisch Orkest met een reeks ‘coronacomposities’, om toch nieuwe muziek te kunnen laten klinken tijdens de coronacrisis. Het succes van deze reeks wereldpremières inspireerde de Vrienden van het RFO om er een jaarlijks terugkerend project van te maken en hiervoor een stipendium uit te reiken aan een jonge componist.

Met het Stipendium Radio Filharmonisch Orkest krijgt een jonge componist de kans om een jaar lang met het orkest te werken. Het stipendium is mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Vrienden van het RFO, een jaarlijkse gift van een RFO-fan en de gemeente Hilversum, in samenwerking met Podium Witteman. Het bestaat uit het componeren van vier nieuwe werken, waarvan er één op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Hilversum in première zal gaan. De overigens composities zullen in première gaan bij het televisieprogramma Podium Witteman, uitgevoerd door leden uit het Radio Filharmonisch Orkest en Fuse, het huisensemble van Podium Witteman.

    • Karmit Fadael
    • Radio Filharmonisch Orkest
  • Orkest
  • Ensemble