Foto Stadscomponist Angela De Weijer Meierijstad

Het laatste nieuws over stadscomponist van Meierijstad Angela de Weijer

Article

Stadscomponist Angela de Weijer, alias Miss Millivolt, is geluidskunstenaar, componist en dj. Met een achtergrond in de beeldende kunst opereert Angela de Weijer op de grensvlakken van muziek en conceptuele kunst. “Mensen voelen die identiteit van Meierijstad nog niet zo. De fusie is er pas een jaar of drie. Daarom onderzoek ik alle 13 kernen. Kleinere plaatsen zoals Keldonk en Zijtaart. En Eerde, waar zoveel historische verhalen zijn rond de bevrijding.” Angela wordt in haar rol als stadscomponist lokaal ondersteund door het centrum voor kunstonderwijs Phoenix Cultuur.

Angela de Weijer, stadscomponist van Meierijstad, wil graag wat zaken in trilling brengen

25 maart 2021 – De provincie Noord-Brabant werkt al sinds 2018 aan de vernieuwing en publieksverbreding van de klassieke muziek. Een van de plannen die uit die opdracht is voortgekomen, is de aanstelling van vier stads- en plattelandscomponisten in de provincie. Angela de Weijer werd onlangs verkozen tot stadscomponist van Meierijstad, en vertelt over haar bijzondere werkterrein.

‘Veel onaf werk geeft onvoldaan gevoel’ – Interview in Eindhovens Dagblad

7 februari 2021 – De meeste componisten lijden qua werk en inkomen stevig onder corona. Een enkeling spint er garen bij, er is ook een handjevol dat ‘er niet zo veel van merkt’, zoals Angela de Weijer (33), alias Miss Milivolt, audiovisueel kunstenaar, componist en producent van multidisciplinaire ervaringen.
Ze wil ‘aanmoedigen tot anders luisteren naar en denken over de wereld zoals we die kennen’. ,,Grote woorden”, erkent Angela de Weijer, ,,en een mond vol, en dat voor iemand die geen noten kan lezen! Daarom noem ik mezelf voor het gemak ‘geluidskunstenaar.”

‘Ik ben geen hitkanon’ – Brabants Dagblad interviewt Angela de Weijer

27 november 2020 – De eerste stadscomponist van Meierijstad, Angela de Weijer, kijkt niet alleen om zich heen, ze luistert vooral. Dat moet leiden tot een eigen geluidskunstwerk voor Meierijstad. Het water van de Aa en de Dommel, de orgels in de dorpskerken, verkeersstromen op de A50. Zó klinkt Meierijstad. Maar, Angela de Weijer hoort meer in de dertien kernen van de gemeente. Daarom komt de eerste stadscomponist van Meierijstad vanuit haar woonplaats Eindhoven elke woensdag en donderdag naar Veghel toe. Ze werkt dan vanuit Phoenix Cultuureducatie op de Noordkade.

Phoenic Cultuur Phoenix Cultuur begeleidt Angela de Weijer

3 november 2020 – Geluidskunstenaar, componist en DJ Angela de Weijer gaat dit culturele seizoen, in opdracht van de Provincie Noord-Brabant, aan de slag als Stadcomponist in de gemeente Meierijstad. Het doel: het stimuleren van een bloeiende en levendige muzieksector die midden in de gemeenschap staat, waarin ‘muziekmakers’ en componisten het voortouw nemen. De kersverse Stadscomponist wordt hierbij ondersteund en gefaciliteerd door Phoenix Cultuur.

    • Angela de Weijer (Miss Milivolt)
    • Phoenix Cultuur