Compositie Concours 2024

acht finalisten

Finalisten Compositie Concours 2024 bekend

But What About

De finalisten van het Compositie Concours 2024 zijn bekend! In totaal schreven 32 componisten uit Nederland en Vlaanderen zich dit jaar in voor het concours. Na voorrondes in Enschede, Groningen, Rotterdam, Veghel en Zaandam weten we nu welke deelnemers door zijn naar de landelijke compositiefinale op zondag 17 november in Den Bosch.

Categorie 1 – 12 t/m 14 jaar
Tudor Alexander Ioan Marin - Cat. 1a
Reo Pramana - Cat. 1b
Nanja Blom - Cat. 1b
 
Categorie 2 – 15 t/m 21 jaar

Barry Krom - Cat. 2a
Elewout Acke - Cat. 2a
Sasha Groep - Cat. 2a
Pol Stam - Cat. 2a
Alexander Jansen - Cat. 2c

De juryleden Micha Hamel (voorzitter), Anne-Maartje Lemereis (Componist des Vaderlands), Mathilde Wantenaar, Peter Vigh en Saskia Venegas waren ontzettend onder de indruk van het hoge niveau. Zij, en ook de deelnemende componisten en het publiek, waardeerden het daarnaast enorm dat alle ingezonden composities dit jaar live uitgevoerd konden worden. 

Anne-Maartje Lemereis: “Het Prinses Christina Concours vervult een belangrijke rol als het gaat om nieuwe muziek (…). Niet alleen de spetterende finale – met premières van piepjonge componisten uit heel Nederland en Vlaanderen – maar juist ook het voortraject, de feedbacksessies, de workshops en gesprekken met de juryleden en jonge componisten onderling zijn van grote waarde voor hun verdere muzikale ontwikkeling.”

Ensemble But What About
But What About

De acht finalisten nemen deel aan een bijzonder compositietraject, ter voorbereiding op hun deelname aan de finale. In het traject staat het thema 'Schilderijententoonstelling' centraal. De deelnemers werken in een drietal workshopdagen samen met ensemble But What About elk aan een eigen compositie, geïnspireerd op een schilderij of foto. Daarna volgt de uitdaging om de composities muzikaal met elkaar te verbinden.

Finale
Het resultaat wordt uitgevoerd tijdens het Gaudeamus Festival 2024 in Utrecht en tijdens de landelijke compositiefinale op 17 november in Podium Azijnfabriek in Den Bosch, tijdens festival November Music. Het is natuurlijk mogelijk om te komen luisteren, kaarten zijn binnenkort te reserveren. Houd onze website in de gaten voor het laatste nieuws!

finalisten op de festivals

Agenda

4 sep 2024 — 8 sep 2024

Gaudeamus Festival 2024

Jonge muziekpoiniers

Vernieuwing en vooruitgang komt van onderop. Daarom presenteert, stimuleert en ondersteunt Gaudeamus ongehoorde harmonieën van aanstormende performers. Dat doen ze door middel van een jaarlijks […]

Lees meer
8 nov 2024 — 17 nov 2024

November Music 2024

Muziek van nu door de makers van nu

November Music 2024 vindt plaats van 8 tot en met 17 november in ’s-Hertogenbosch. Met nieuw werk en optredens van onder meer Mayke Nas, Bec […]

Lees meer