18 juni 2022

Feestprogramma 18 juni

Zet alvast in je agenda

Op 18 juni 2022 organiseert New Music NOW met alle partners de Dag van de Componist. Een groots event dat de Nederlandse componisten en de nieuwe muziek in de schijnwerpers zet. Het is een feest van het hele netwerk van makers, mogelijk-makers en natuurlijk de liefhebbers. Zet het vast in je agenda!

Concerten en events in het hele land

Alle partners van New Music NOW in het land komen met een eigen programma.
Concerten, voorstellingen, ontmoetingen met componisten, intieme huiskamerconcerten en grootste events. Je vind het de eerste resultaten al in in de evenementenkalender.

Grootste grafische partituur aller tijden

Onder leiding van Martin Fondse wordt door een verscheidenheid aan grote, kleine, oude, jonge, ervaren en nog lerende componisten een grote grafische partituur samengesteld en uitgevoerd natuurlijk door een bonte stoet aan kinderen, musici en publiek. 

12 uur durende livestream van New Music NOW

New Music NOW zendt 12 uur lang live uit vanuit Tivoli Vredenburg met concerten en talkshows met een accent op het werk van jonge, opkomende componisten.
De hele dag nieuwe muziek op New Music NOW en via de ‘video player’ op de websites van netwerkpartners.

De hele dag media programmering

In samenwerking met NTR en VPRO staan radio en online op 18 juni in het teken van het event. Radio4 zendt de hele dag live uit vanuit Tivoli Vredenburg en trekt met interviews, registraties en ‘vliegende reporters’ een spoor door het land.

Online festival hub

New Music NOW is die dag en in de aanloop er naartoe de online festival hub met alle informatie over de Dag van de Componist.
Hier vindt het publiek de agenda van alle activiteiten die door het hele land plaatsvinden, achtergrondartikelen en interviews, kijk en luistertips en de livestream.

Dag van de Componist 2023 & 2024

De data voor de volgende edities van de Dag van de Componist zijn inmiddels bekend! Houd alvast 17 juni 2023 & 15 juni 2024 alvast vrij in je agenda.