Peter Vigh

Peter Vigh

'De Rechtvaardigen' is genomineerd voor De Ovatie 2022

VSCD Klassieke Muziekprijs 2022

Dit jaar zijn genomineerd: Amsterdam Sinfonietta & Janine Jansen – De vier jaargetijden, Van Baerle Trio – Haydn, Verbey en Schubert, Cappella Amsterdam, Berlage Saxophone Quartet & Jan Brokken – De Rechtvaardigen.

Uit het juryrapport: "In De Rechtvaardigen, een productie van Cappella Amsterdam, het Berlage Saxophone Quartet en Jan Brokken, werden verhaal en muziek één. Het stuk over consul Jan Zwartendijk die in de Tweede Wereldoorlog duizenden Joden redde van een wisse dood kwam tot leven dankzij de indrukwekkende vertelkunst van Jan Brokken en de gedreven uitvoering door Cappella Amsterdam en het Berlage Saxophone Quartet. De mooie en effectieve nieuwe compositie van Peter Vigh vormde een aantrekkelijke combinatie met werken van Vasks, Auerbach en Sjostakovitsj. De Rechtvaardigen: een bijzonder originele productie van hoog niveau."

De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties rijkt elk jaar prijzen uit voor de verschillende disciplines van de podiumkunsten, naast de Ovatie zijn dat o.a. de Louis d'or voor toneel en de Gouden Zwanen voor dans.