Bob Zimmerman
foto: Melchior Huurdeman

Bob Zimmerman

Bob Zimmerman wint Buma Oeuvre Award

Buma Oeuvre Award Music in Media

Bob Zimmerman ontvangt Buma Oeuvre Award Music in Media onder meer voor zijn werk voor producties als De Avonden, Süskind en De Nieuwe Wildernis.

De jaarlijkse Buma Oeuvre Award Multimedia heeft een nieuwe naam. Ondergebracht binnen de Buma Music in Media Awards heet de onderscheiding nu Buma Oeuvre Award Music in Media. De eerste winnaar is Bob Zimmerman, die zijn prijs onder meer ontvangt voor zijn werk voor producties als De Avonden, Süskind en De Nieuwe Wildernis. Hij krijgt de prijs tijdens de uitreiking van de Buma Music in Media Awards overhandigd, op 19 april in het Tropenmuseum in Amsterdam.

Over Bob Zimmerman

Componist en arrangeur Bob Zimmerman (Amsterdam, 1948) geldt als een icoon in de Nederlandse muziekwereld. Zijn eerste composities schreef hij op zevenjarige leeftijd al en na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag maakte hij al snel naam als componist voor theater en later film.
Hoewel de LP met door hem gecomponeerde muziek van de film An Bloem in 1984 al met een Edison werd bekroond, geldt zijn grote doorbraak als filmcomponist het werk voor de film De Avonden van Rudolf van den Berg uit 1989.

Zijn scores ondersteunen tal van films, zoals For My Baby (1997), Snapshots (2002), Tirza (2010) en Süskind (2012). Ook componeerde Zimmerman de muziek bij de documentaire Staal & Lavendel over Cornelis Verolme (2007) en bij natuurfilms De Nieuwe Wildernis (2013) en Holland: Natuur in de Delta (2015). Recent begeleidde hij als creatief leider zestien componisten bij het maken van een nieuwe score voor de stomme filmklassieker The Phantom Carriage (1921).

    • Bob Zimmerman
    • Buma Cultuur