Amare Programmeringteam Copy
foto: Carlijn Stortelder

Amare versterkt programmateam met nieuwe collega’s

Article

Muziekprogrammeurs Chelsea Pachito en Saskia Lankhoorn en creative producer Jamal Bhoedjang versterken het programmateam van Amare. Samen met collega-programmeurs staan zij in de startblokken om Amare als internationaal huis voor muziek én dans in al zijn veelzijdigheid midden in het culturele hart van Den Haag verder te profileren.

Chelsea Pachito is de nieuwe programmeur muziek voor pop, global & jazz. Zij werkte tot vorig jaar als programmeur/producent bij De Doelen en als programmamaker bij Theater Rotterdam en ESNS (Eurosonic Noorderslag). Ook was zij tourmanager van o.a. Cory Henry. “Gemotiveerd door een grote liefde voor en kennis over muziek, ben ik enorm gedreven om mij hard te maken voor een Amare waar iedereen zich thuis voelt”, aldus Chelsea Pachito.

Saskia Lankhoorn is de nieuwe programmeur klassieke muziek & opera. Zij is mede-oprichter van Ensemble Klang, een ensemble geworteld in het Haagse conservatorium, dat zich ontwikkelde tot een succesvol tourend (inter)nationaal ensemble met een brede kijk op nieuwe muziek en een open blik naar de toekomst. Lankhoorn kent een rijke, internationale uitvoeringspraktijk als solo pianist met een solo album bij ECM records en speelde bij diverse ensembles als Het DoelenEnsemble en Asko|Schönberg. Zij was gedurende twee jaar artistiek leider van Festival Dag in de Branding. “Ik kijk ernaar uit om zorg te dragen voor de schatten uit het verleden en spannende nieuwe concerten en verhalen voor de bezoekers van nu te ontwikkelen. Een mooie parallel is te trekken met de Nieuwe Kerk als historisch monument en het gloednieuwe Amare, tegenover én samen met elkaar.” - Saskia Lankhoorn

Jamal Bhoedjang versterkt als creative producer Open Amare, het gratis programma in de openbare ruimte dat de creatieve energie van Den Haag een podium geeft. Hij heeft veelzijdige ervaring in de culturele, maatschappelijke en commerciële sector. Met veel verschillende partners heeft hij uiteenlopende activiteiten georganiseerd voor jongeren en jonge makers op het gebied van kunst, fashion, muziek, graffiti en lifestyle. “Ik heb er enorm veel zin om mijn thuisstad cultureel nog meer op de kaart te zetten en daarmee de leefbaarheid en saamhorigheid onder inwoners te vergroten.” – Jamal Bhoedjang

Samen met Geesje Prins (hoofd programma en programmeur van o.a. dans), Mariska Simon (educatie), Judy Albin (assistent programma en o.a. verantwoordelijk voor amateurgezelschappen), Gerko Telman (creative director Open Amare), Dorinda Hovenga (producent) en Melissa Tepper (producent specials) zetten zij de positieve artistieke ontwikkeling van Amare door.

    • Amare