Stan Geurts

Muziektheatermaker en componist

Stan Geurts is al van jongs af aan bezig met theater. Na de HAVO te hebben afgerond, start hij in 2013 aan de vooropleiding Muziektheater aan ArtEZ. Het jaar daarop start hij aan de bachelor Muziektheater, waar hij in 2017 afstudeerde. Hij kreeg les van oa: Elena Vink, Caroline Almekinders, Marielle Vester, Casper vandePutte, Richard van der Hart, Jan-Pieter Koch, Benno van Leer en Bouwe Bruins. Tevens heeft hij workshops gevolgd bij Michel van der Aa, Marlyn Coetsier, Simone de Jong, Aike Dirkzwager, Arend Niks en Dorine Niezing.

Na zijn afstuderen ging Stan aan het werk als theatermaker, componist en (assistent-)regisseur. Zijn voorstellingen liggen op het snijvlak van opera, musical en muziektheater. Muziek is het uitgangspunt voor alles wat hij maakt. Met die muziek creëert hij een wereld waarin hij samen met het publiek kan verdwalen. Stan schrijft theatermuziek, geworteld in impressionisme, romantiek en postmodernisme. Hij maakt gebruik van zowel klassieke tradities, als moderne inventies. De muziek volgt zijn eigen dramaturgie, en kan met de acties op toneel meekleuren, of juist contrasteren.
Stan heeft gewerkt voor onder andere de Reisopera, Nationale Opera, Café Theater Festival, Holland Opera, Karavaan en PIT Producties. Ook is hij deel van Collectief Ludvik.